Pemanis blog =)

Search

Wednesday, March 25, 2015

Before tahu diri ni pregnant

Assalammualaikum..

Ok just nak share satu perkara yang mungkin orang lain tak rasa.

Sebelum pregnant, kami takdalah tergesa-gesa nak dapatkan anak. Takde merancang dan takde usaha extreme macam makan ubat ke urut2 ke. Maybe sebab belum setahun jadi tak tertekan sangat. Tapi  dalam doa tiap kali solat kami minta dikurniakan zuriat dan hati berserah sepenuhnya kalau Allah nak bagi cepat kami terima dengan syukur dan gembira. Kalau lambat kami usaha lagi.

Desakan orang luar kita abaikan, bukan diorang boleh kurniakan nyawa dalam rahim kita pun kan..sebok je. Hehe.

Kami letak setahun la untuk just berserah biarkan secara semulajadi. Usaha tepati masa je..haha (dalam setahun 12x je kan masa sesuai.) Dan dari segi pemakanan tu jaga sikit2.

Teringat sebelum tau pregnant, rezeki datang tak disangka2. Tiba-tiba dapat duit yang bukan hari-hari dapat. Banyak la benda yang tak disangka-sangka.

Dan perkara pelik, kadang-kadang kami keluar makan sedap-sedap..hee. Tiap kali nak makan akan ada kucing datang tunggu kat tepi tengokkan je. Biasa pun akan cakap kat asben, 'b mungkin rezeki yang kita dapat tu Allah suruh kongsi2'..sebenarnya tak payah ingatkan pun asben memang sentiasa ready nak bagi makan kucing..kalau makanan pedas dia siap jilatkan or siramkan dulu so kucing tak sakit perut katanye..haha..comel lama jugak makan kami ditemani kucing..sebulan kot.

Selepas 8 bulan nikah.
Kemuncak rezeki tak disangka rupanya check upt dah double line(positive pregnant). Masa tu 4 hari sebelum due period, double line pun samar2 tapi Gnie check 3 kali tau(excited punya pasal) keluar double line bukan false positive so bagitau husband. Ok dia tak caya. Tak kisah..taknak caya sudah..haha tarikh period memang tetap tiap bulan. Lepas 2 hari period tak muncul asben tetiba tanya. 'Syg dah lewat period kan, btol la ni pregnant?' Pastu senyum2, mata bertakung je..haha apela..org da excited 6 hari lepas dah.

Peristiwa kucing tu abes takat tu je..lepas tau pregnant, bayang-bayang kucing pun takde sampai dah 5bulan sekarang. Tertanya2 jugak mana pergi kucing2 ni. Misteri ni..hehe..

Kesimpulannya..korang simpulkan la sendiri. Hehe. Semua yang jadi ada sebabnya.

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

BudakBaruMainblog said...

Salam kenal...blog yang menarik...budak baru...jgn lupa tinggalkan komen di blogspot sy ye..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala