Pemanis blog =)

Search

Friday, April 20, 2012

Jcard Day/ Aeon Member Card day



Semalam 19/4/2012
Memang bagus la aeon ni buat Jcard day time-time org belum dapat gaji takla sesak seksa sangat macam tahun lepas..haha tapi untuk org yang dah tau memang akan save duit awal-awal, so sesak jugak la semalam walaupun tak sangat-sangat sesak. (ayat dah keling)

sebelum ni incik love susah la nak diajak tempat crowds, tapi setelah dicanang-canang kehebatan discount time jcard day akhirnya dia tergoda jugak, sehari beb, sehari je dapat diskaun camni..huhu

Lagipun memang tengah nak shopping barang hantaran, mungkin sebab tu kot incik love lembut hati sikit..hehe

Semalam menunggu incik love pulang dari kerja, pastu terus dia dtg amik gi makan-makan, terus gi shopping, berpinar mata tgk semua diskaun..barang yang RM360 jadi RM100, haish mana boleh lepas..ahaha

Jcard Day, kedai-kedai dalam jusco cam seed, Pdi, Padini etc semua tak lepas peluang. Gnie tengok kat Seed Kemeja lelaki RM119 jadi RM19 sahaja, gila betul..haha tapi time tu dah beli kemeja lain kat jusco untuk hantaran, so tak terpikir pulak nak beli yang RM19 tu..control nafsu shopping, gnie just grab seluar jeans kat seed..harga takyah tanya la mmg superb la lepas diskaun..tapi tak dapat semurah kemeja tu, kalau semurah kemeja tu gni amik seploh (over) haha

Alhamdulillah semalam dapat cari kasut, sepatutnya kasut untuk hantaran cam yang boleh kilat2 tu kan tapi tahla incik love tak minat, so beli je yang memang dia akan pakai.

Incik love cari beg tangan untuk hantaran, i dun mind..semua beg sy pakai..ahaha..so beli je lah ape yang die nampak cantik..see betapa tak cerewetnye sy..elele..lepas dah beli pun tgk seimbas je, alaa tak surprise la kalau belek dulu kan, dah kata hadiah hantaran ^_~

Kemeja lelaki pun pokcik tu yg pilih..hee Gnie memang failed pilih brg laki sebenarnye.

Sebelum balik, mkn lagi (recharge)
Pastu teliti resit, haha amik kau, baru la kira-kira balik macam dah terlebih budget je ni..haha
tak kisah la janji nampak barangnya, 1 task selesai..

Masa submit resit nak tukar coupon, tengok org lain semua belanja 2-3ribu, kitorang je kot yang ratus-ratus =_= nak wat camne, orang lain semua ada credit card kan..hehe takpelah tak minat pun hutang-hutang credit card..belanja setakat yang mampu je

U..u...and u..next jcard day jgn lupa pegi :) cepat gi daftar jcard harini ^_^


Akhirnya..Selesai shopping =)
Incik love lagi over tau shopping..Gnie pulak yang lari dari crowds..:) haha terbalik sudah

oklah till then :) see ya next post
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

12 comments:

Misz Mieza said...

Wah! Dah nak kawen! Bila tarikhnya tu? =)

CaDLyNN said...

eh..ade iras la muke gnie ngn incik love tu..hehehe..j card day sgt sesak..tak sanggup..huhu

Syazni SimplyStyle said...

Misz Mieza : eh eh blom nk kawin lagi..preparation nak tunang..huu

Cadlynn : hehe..btol2 sangat sesak..parking pun crowded sgt

nur anis said...

seronoknya cari barang hantaran...)

pakai card credit boleh buat kita lagi boros..huhu

Syazni SimplyStyle said...

nur anis : yesza mmg seronok..rasa cam bahagia..hehe..anis bila lagi? :)
btol tu, sebab tu elak diri dari pakai card credit

cik chinta said...

muke samaaaa...

Anonymous said...

sis..buatkan la tutorial pki shawl cam awk pki shawl itam tu?yg gmbr besar atas skali blog awk tu..sb eja pn ad shawl tu..so..eja pn nk try pki cmtu..huhuhu

Syazni SimplyStyle said...

Eja : shawl itam kat atas..owh pashmina tu ek..dah pernah buat tapi kat blogshop :) gi kt link ni eh http://simplystyleshop.blogspot.com/2011/10/random-messy-style-hijab-tutorial.html

Abg Stalker said...

muka sama la gnie :)kuat jodohnya ni.bgs2,tahniah.

BetiZaini said...

alala...weh..xmo la tunang..jom la kawen trus..hehe..tak sabar nk g klang..hehe

Gnie Syazni said...

@Abg Stalker : InsyaAllah..

Gnie Syazni said...

@BetiZaini : haha ikut aku mmg dah tak sabar ni..lalala..dua2 abah ku dan die pun suruh nikah terus..tp mak mak nak suruh bagi tempoh bertenang dulu..pasrah jela kan :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala