Pemanis blog =)

Search

Saturday, April 14, 2012

Penyelesaian Mata Kering Semasa Pakai Contact Lens


Assalammualaikum..
taktau nak letak tajuk apa..
Tapi mungkin tajuk yang panjang tu boleh menjelaskan tujuan entry ni dibuat :)

Khas untuk pemakai contact lens je..haha
Yang terpaksa pakai contact lens untuk tempoh masa yang lama atau duduk dalam tempat yang ber aircond lama-lama semestinya mata yang pakai contact lens tu rasa kering sangat kan, buat mata jadi mengantuk sebab letih :) Seksa kan, kalau mata letih, atau mata masuk habuk, pakai contact lens memang tak selesa sangat, at the end cermin mata juga yang dicari (bagi yang rabun)

Kalau eye mo/ eye drop biasa tu tak boleh pakai if tengah pakai contact lens, oh sy pun taktau sebab apa, tapi lebih baik elakkan, kita guna je eye drop yang memang dinyatakan untuk contact lens ^_~

Sy tau pasal eye drop ni pun dari member kerja ofis lama, tahun 2010 kalau tak silap.
Lama dah pakai ni, memang ok takde side effect

Ni lah eye drop tu, baru beli tadi so baru teringat nak bagitau..mungkin dah ada yang tau, tapi ni nak bagitau kepada beginner yang baru berjinak pakai contact lens :) atau yang belum tau boleh la try



ROHTO C Cube
kecik je bendanya..lagi kecik dari tapak tangan, comels je.. kotak je besar isi kecik je :)
RM12.80 kat tesco
boleh dapatkan kat watson/guardian juga
quantity : 8 ml

tadi beli cosmopolitan magazine, dapat free gift sample laurier perfect yang baru dengan sample maybeline clear smooth white perfect, sekarang dengan spf50 pa+++ tau :)

gi beli sekarang :)

tata..see u till next post ^_~

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

10 comments:

cik chinta said...

sabah tade tasco r..sobss. apesal lama x updet? rindu tau.

Syazni SimplyStyle said...

@cik chinta : cari kat watson/guardian atau sesetengah kedai cermin mata pun ada jual :) hehe haruslah jarang update sebab bz memanjang..

Misz Mieza said...

Hai cik Gnie! Lama menyepi.. Rindu nak baca entry2 dari Gnie.. HUHU.. Owh, baru tau benda ni.. Memang satu jenis ni jer ea ade? Nak kene cari ni.. Memang mate cepat keringla klu duk dlm aircond.. HUHU..

adibah baba said...

Xde side effect ke sbb ada terbc yg sesetgh eye drop akan membuatkn mata kering lebih teruk utk jangka panjang.

adibah baba said...

Xde sideeffect ke? sbb ada terbaca eye drop biasa boleh menyebabkn kekeringan mata yg lebih teruk.

Gnie Syazni said...

@adibah baba : serius ke..xtaula pulak..sbb eye drop ni mmg ada label utk contact lens wear..tp kalau eye drop biasa yup mmg x dibenarkan utk mata yg pakai contact lens

nurul husna said...

Oh thts mean rohto v eye drop ni mmg Ada jual kt watson la...igt xde jual kt sini...

Anonymous said...

Salam sis..Rohto v tidak ada jual di malaysia.yang ada jual hanya rohto c cube..bezanya rohto v utk relief redness bile kite pkai cntact lense..n yg ni supermodel dunia sume guna rohto v..i dh bli rohto v by online..mmg berkesan dlm mse 13mnt slepas pkai mata puith cantik bile pki lenses....rohto c cube plak hanya utk segarkan mata or if mata kite kering..i dah ada kedua2 rohto ni..mmg i cri d semua watson,guardian,farmasi n kdai optik hanya ada jual rohto c cube shaja..

I ada email wbsite rohto n asking if rohto v ada jual d malaysia or not but they said mmg xde jual kt mlaysia...

Gnie Syazni said...

Tq dear for the info :)

Anonymous said...

Hi...email to me please the website..tqq affniszah@gmail.com

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala