Pemanis blog =)

Search

Loading...

Sunday, December 25, 2011

Bio Essence Tanaka White + Other Skin Regime Review

Assalammualaikum, lama tak update blog, bersawang mawang... ^_~

Sebelum ni ada Gnie letak WW gambar macam kat atas ni, tapi tak elaborate apa-apa pun kan. So harini nak cerita panjang-panjang, coz ada yang bertanya kan

Condition sebelum pakai : muka ada parut-parut jerawat yang jelas + freckles + tak sekata

First, Gnie start guna Bio Essence Tanaka White (1 set) bulan puasa yang lepas, lagi seminggu nak raya =) tapi pakai trial set je, dalam pack tu ada pencuci muka, toner, moisturizer siang, moisturizer malam, double essence, dan facial sheet mask. Boleh tahan sebulan la jugak Gnie pakai kecuali mask tu pakai sekali je dan essence 1+1 sachet je.

Condition selepas seminggu pakai : muka rasa gebu je, soft, bright & fair, pori pun mengecik, parut and freckles pudar. Pendek kata best sangat.

Masa pakai trial set super best, time malam sehari sebelum raya tu dah nampak kesan. Kiranya berkesan produk ni tapi kena pakai satu set lengkap, pencuci + toner + moisturizer. 

Then, memandangkan perjalanan dari Shah Alam ke kampung berjam-jam(gerak lepas berbuka, sampai kampung dah nak sahur) lalu jalan dalam (jalan lama/jalan kampung) so muka ni pun tak bercuci sampai la kat kampung, kat kampung pulak, tolong kemas rumah opah, kulit Gnie ni sentimental sikit, takleh kena habuk, takleh makan makanan laut, so jerawat naik hari raya pertama, hangin rasanya :(

Condition lepas jerawat naik kesan dari habuk : Produk ni tak sesuai dengan kulit yang ada jerawat, jerawat tak mengecut, jadi makin banyak.

BE Pencuci mukanya jenis foam - Ok tak harsh
BE Toner - Ok sebab clarify (untuk pori terbuka, sangat sesuai)
BE Moisturizer siang - Best tapi berminyak untuk sesiapa jenis kulit berminyak, gnie skip-skip pakai
BE Moisturizer malam - Super Best
*BE = Bio Essence

Bila kulit dah naik jerawat dekat sebulan sampai dah nak habis raya, Gnie stop pakai produk yang berminyak, so moisturizer siang tu Gnie tukar ke Moisturizer Aiken yang khas untuk acne + oily.

Aiken - Pun best, jerawat makin surut, tapi ia tak pudarkan parut

Lepas jerawat dah kurang, trial set pun habis, nak beli satu-satu, harga nya agak mahal kot..ngee
tapi botol besar boleh tahan 2 bulan
BE Facial Foam - RM20
BE Moisturizer - RM20
Moisturizer siang/malam - RM50/each
*Anggaran je,harga sebenar tak ingat

disebabkan time nak beli tu terasa sayang duit, so Gnie just beli facial foam dan toner je. Sampai sekarang tak beli pun moisturizer nye. heeeee dan takde perubahan dah kat muka, just maintain, tak boleh nak hilangkan parut-parut jerawat tu sebab tak pakai 1 set, moisturizer malam tu yang work best kalau tak silap.

Additional item 1 : gambar atas tu ada Bio Essence anti freckles cream (Bukan dalam range Tanaka White), tak berkesan pun untuk Gnie..huhu dan oily, sangat jarang pakai.

Untuk Garnier Pure Active Multi-action Scrub tu dah pernah buat review sebelum ni. Klik kat sini

Done review 5 produk
-Bio Essence Tanaka White Gentle Cleansing Form-
-Bio Essence Tanaka White Bright White Clarifying Softener-
-Garnier Pure Active Multi Action Scrub-
-Aiken Tea Tree Oil Spot Away Daily Moisturising Lotion-
-Bio Essence Anti Freckles Cream-

Hope dapat membantu sesiapa yang baru nak mencuba

*Tested pada skin saya sahaja, orang lain mungkin akan dapat result berbeza

Sori lama tak update dan tak dapat bloogwalking sangat, internet slow sangat :(

Till then..take care

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

23 comments:

cheq sue dieyha said...

lme gni x review apa2,sy pn mslh tetap sama.naik jerawat tinggal parut.naik jerawat tinggal parut.skang tgh glamer tab ex,tgk testimoni muka glow,bersih,x bminyak pn.tp harga,mahal sgt.try gni search kt forum produk meiko dgn golden deer,kt facebook ada jual.ingat nk try tp tkot x sesuai.muka ni silap try produk bru cket mst naik jerawat..

Abg Stalker said...

laki prmpn bole kn?nk cuba r..mke ada mslh ckit sjk umur meningkat ni. T_T

yana lyana said...

same la..muke i pun jenis senang sangat naik jerawat..kena minum air kosong bergelen2 baru surut sikit dan nampak muka bersih..tapi masalah buncit lah pulak kalau asik minum air aje..huhuhu..

tengah try miracle tab yang soap tu..hope berkesan :)

cik chinta said...

lm nye gnie x tulis ape2 kat blog. rindu plak

qlah said...

lama kak gnie tak aktif berblog ? bz ye ? huhu .

GnieSyazni said...

@cheq sue dieyha hee mhl sangat tab ex tu..syg duit..tp mmg testimoni memikat hati je kan.. :)

GnieSyazni said...

@Abg Stalker haha boleh kot :) tp kulit lelaki lain dari kulit perempuan..better pakai yang khas untuk lelaki eg: Garnier, Nivea =)

GnieSyazni said...

@yana lyana tula, kalau minum air byk nampak ok sikit muka, tp tak larat ulang alik gi tandas =)

miracle tab tu harga boleh tahan, harap hasilnya pun memberangsangkan =)

GnieSyazni said...

@cik chinta hehe ade org rindu, bestnye ^_~

GnieSyazni said...

@qlah Mmg bz sket, ditambah dengan internet yang agak slow skrg =)

...sWeeT uMi... said...

wah bagus nye ada review lagik....kwn umi ada beli yang trial set tu mggu lepas...mudah-mudahan result nye sama la ngan gnie ni yek hehehehe...welcome back ye gnie...(^_^)

kHaiRunNisSa iRnA said...

saya baru je seminggu pakai product safi rania gold.....ok la produk ni....nmpak sikit perubahan....

www.ummijournal.blogspot.com

GnieSyazni said...

@sweet umi : mudah-mudahan ok kt dia..produk ni ada collagen tau boleh sambil anjalkan kulit..hehe apepun goodluck untuk member umi tu

@khairunnisa irna : dulu gni pernah try jugak SRG..ok untuk bulan pertama, bulan kedua kulit jadi kering pedih2 so dah stop..hee :) anyway kalau dah jumpa yg berkesan elok teruskan je pakai :)

CikBunnyHomei said...

product neh ta sesuai tok kulit jerawat ker? bru na try

Syazni SimplyStyle said...

@CikBunnyHomei : kulit jerawat tak sesuai dear, perlu rawat jerawat tu dulu, kalau dah kering baru boleh guna sebab produk ni produk whitening, kalau kulit tgh jerawat takut akan jadi lebih banyak jerawat.

FETTY AURA said...

Hi gnie,search about be,terbaca blog u.nice story...

Gnie Syazni said...

hai hai :) glad can help

SABUN SUSU BERAS MURAH said...

erm...dah beli set bio essence ... rabak pket aku rm369 aku hbis tp muka rosak...seyes aku meyesal...

SABUN SUSU BERAS MURAH said...

erm..dah beli set bio essence ..hbis duit aku ..aku bli set BNest rabak wet aku rm369 .. muka aku rosak...seyes aku menyesal...

Gnie Syazni said...

@SABUN SUSU BERAS MURAH : la yeke..maybe tak sesuai ngan kulit kot..pernah dapat sample birdnest essence tp tak berapa suka sebab melekit..huhu

Anonymous said...

overnight cream bio essence berminyak tk?

cik izars said...

ngh consider nk try bio esssence- jln2 jmp review tq

Anonymous said...

i ada nak jual full set bio essence tanaka white..email me for the best price..baru guna..tp cam x serasi bersama...momscutemomscute@gmail.com

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala