Pemanis blog =)

Search

Wednesday, January 4, 2012

Pusing Pusing Akhirnya Produk ni jugak jadi pilihan

Hai semua, rasa belum terlambat nak ucap Selamat Tahun Baru 2012, up satu lagi nombor dan selamat mentuakan diri..ngee..age doesnt matter :)

Anyway, Gnie pun on and off je update blog sekarang ni, mesti ada yang macam malas dah nak follow..huu..taktau la nape, tak minat sangat nak cerita hal peribadi, hal kecantikan pun nak cerita lebih-lebih saya bukan beauty consultant, nak cerita kisah cinta lagila menyampah..haha. Last-last sunyi je la jadinya blog ni.

Apepun sebelum melalut kelaut, baik mulakan topik ni.

Sebelum-sebelum ni Gnie ada review macam-macam skincare Safi Rania Gold lah, Fair n Lovely lah, and latest Bio Essence, tapi semuanya tak kekal, ada je yang tak kena. huu. ada tu dah suka pencuci mukanya, set lain tak ngam pulak, semua jadi tak best after 2 month..tapi...cuma satu je yang kekal dan masih rasa best which is produk Garnier. 

Produk Garnier jugalah produk pertama yang Gnie guna masa mula berjinak dengan pencuci muka secara serius, serius disitu ermaksud masa mula-mula ada perasaan nak jaga muka (time remaja dewa dewi) :) Tapi dulu Gnie guna Garnier Light, time tu  tak banyak range produk Garnier, so pakai yang mana ada, Garnier Light memang berkesan, diri sendiri tak perasan pun tapi member-member yang tegur kata nampak beza brightening effect tu, tapi Garnier Light ni berminyak, sebab tu Gnie berhenti pakai.

So today, Gnie tukar lagi, babai bio essence..try pulak produk baru Garnier yang untuk yang ada masalah oily dan jerawat which is Pure Active, sebelum ni ada review Pure Active Scrub, now dah beli 1 set, pencuci muka & toner dan tambah Garnier Light Oil Control.

Range Garnier Pure Active
-Pencuci Muka-
-Toner-
-Scrub-

*Roll on je tak beli lagi coz belum diperlukan :) *

Garnier Light Oil Control Cream


One word, Best..haha

Jangan marah ye sebab takde nak review produk harini.
Next time la review, dah maghrib ni...babai..hee


Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

24 comments:

Cik Meeja said...

Hehe..Tu la kan, mmg ssh nak cari produk yg betul2 ngam ngn muke kite..CM pon da berbalik ke produk lame..yg tu cam bleh tahan skit.. hehe.,

Anonymous said...

hello, tumpg tnye, blh x citekan sket cara gune toner and light oil control? and blh gune siang atau mlm ?

Syazni SimplyStyle said...

@Anonymous hi dear, sorry for late replying..untuk toner just tuangkan sedikit pada kapas muka & sapukan seluruh muka. Light oil control just sapu macam cream biasa..toner boleh guna siang dan malam..light oil control better guna siang coz tak dinyatakan untuk overnight treatment takut pori muka tersumbat :)

Anonymous said...

salam akak..

light ctl cream tu pki lps pki toner ke? sy ad jgk cream msturizer garnier yg day nye..so..blew plk light oil ctl ni nk gnew?after msturizr??or no need pki msturizer tu..truz pki light oil ctl ni pas toner??

-lina-

Syazni SimplyStyle said...

Salam Lina, kalau pakai range garnier light..ada moisturizer lebih baik pakai moisturizer before apply cream oil control ni, sebab moisturizer meresap ke dalam kulit..cream oil control ni macam sunscreen je :) kalau pakai range pure active ni takde moisturizer sebab tu lepas pakai toner terus je pakai light oil control :) hope it help

Anonymous said...

ow..okiess...tq akak..

-lina-

Anonymous said...

salam akak...ni nak tanye...
kulit sye takdelah berjerwat yg amt teruk...tapi yg mslah nye..kulit sye apbila baik satu jerawat tumbuh pulak jerwat len..tp kalau skali tumbuh tue pulak 2,3 jerawat...kalau sye cube menggunakan produk ni bleh ke dpt menyelesaikn masalah sye ni??..
hrap2 akak dpt jwb...

Gnie Syazni said...

hi there, insyaAllah boleh..tapi yang garnier pure active ni toner dia terasa too harsh sbb ada alcohol..kulit sensitive tak boleh kot :) akak pun sama je, hilang satu tumbuh yang baru..mungkin masalah dalaman mcm hormon..try ambik supplement dear..

Anonymous said...

Salam kak...toner tu guna utk ape?

Gnie Syazni said...

@Anonymous : Salam dik, toner tu untuk menyegarkan kulit muka sambil mengetatkan liang pori pada muka, kalau tak pakai toner liang pori akan longgar kotoran mudah masuk dan muka cepat berminyak, dari situ akan tumbuh jerawat :)

Anonymous said...

Ouh..kalau yang scrub tu pakai utk ape? berapa kali pakai dalam sehari?

Anonymous said...

Salam akak...foam dengan scrub berbeza ke? yg mana satu lebih baik? produk ni sesuai ke utk remaja 14 thn?

Gnie Syazni said...

Salam dik, foam tu untuk pencuci muka guna setiap hari, scrub untuk menanggal kulit mati just guna 2-3x seminggu..sesuai ke tak tu depends pada kulit, kalau kulit ada masalah acne yang teruk baru ok kot pakai ni, kalau tak teruk cari pencuci muka biasa je, kalau sensitif cuba pencuci muka berasaskan bahan organik :)

Anonymous said...

Salam kak....produk ni sesuai utk remaja tak? toner tu pakai brp kali sehari?

Gnie Syazni said...

remaja sesuai dik kalau muka ada masalah acne :) toner pakai tiap kali lepas cuci muka

Anonymous said...

Salam kak..kalau guna pencuci muka foam warna kuning dan toner warna kuning sekali ngn scrub yg warna merah xpe ke? xde masalah ke?

noeanna said...

i'm using the Garnier Pure Active foam cleanser. i wish to use all the one set product but just don't know which one.thanks for the info!

Ana admi said...

Nk try garnier kuning la..currently br 2ari guna yg wane.ijo tu..sebagai pelembap best n sejuk jee

Nur Nazatul Safuwah said...

Assalamualaikum,nk tny mula2 nk kene pkai toner dulu ke,moisterizer ke atau krim light oil control tu?

Gnie Syazni said...

Waalaikumsalam, pakai toner dulu then moisturizer akhir baru pakai krim :)

Anonymous said...

apa bezanya garnier pure active scrub ngan foam?? yg mna sesuai utk dipakai stiap hari?

Ivy Rina said...

apa beza scrub ngan foam?? yg mna bleh pkai tiap2 hari?

Ivy Rina said...

apa beza scrub ngan foam? yg mna bleh pkai tiap2 hari??

Gnie Syazni said...

Ivy : Foam yang boleh pakai tiap2 hari..Scrub 2 atau 3 hari sekali...foam sebagai pencuci muka, scrub untuk buang sel2 kulit mati

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala