Pemanis blog =)

Search

Tuesday, January 31, 2012

Kenapa Diam??

Bila kita diam, mesti orang kata kita sombong. Betul?

Kenapa Diam??

Bukan taknak bercakap banyak, tapi bimbang tersalah cakap.

Bukan sengaja mendiamkan diri, cuma takut kata-kata yang keluar boleh menyakitkan hati.

Bukan mahu mendiamkan diri, tapi terasa tak perlu join aktiviti yang tak berfaedah. Eg: mengumpat.

Diam tanda setuju. Yela tu, kalau tak setuju mesti kena bersuara bagi pendapat, tapi kadang tak sampai hati nak membantah kata-kata orang yang lebih tua.

Diam kerana tak mampu dan tak layak mengkritik ciptaan Allah, semuanya indah. Hanya ucapkan syukur kerana dapat melihat.

Jadi tak perlu pandang orang yang diam ni menyombong, pasti ada sebabnya.

Till then..
Take care..
(^_^)

P/s : sekarang mood update pagi-pagi buta je, time guling-guling layan mata..so ayat nak feeling-feeling je..sori eh..sebenarnya lappy terbakar..sobs T_T jadinya nak review-review produk cam tak best pakai phone sebab tak dapat upload gambar..sobs
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

3 comments:

Cik FaRiZaM said...

hehe~ diam tanda setuju tau

Mr feckry said...

diam lagi baik dari kita berkate2 benda yang sia2

qlah said...

diam bukan maknanya tak tahu =)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala