Pemanis blog =)

Search

Wednesday, January 4, 2012

Jom pegi sekolah :)

Harini first day sekolah dibuka semula kan..

Selama ni tak ambik kisah pun cuti-cuti ni tapi disebabkan abah baru gantung kalendar yang ada color-color tu, tu yang alert sikit dengan cuti sekolah(color kuning)

(^_^)V tanda semangat dapat kalendar baru...

Mengimbau kenangan darjah 1, saya adalah seorang yang sangat tabah..eceh ayat takleh blah..
Blur je tengok budak-budak lain nanges, best pe sekolah, kenapa diorang taknak sekolah...uhukk

Darjah satu Gnie dapat masuk kelas paling corot sebab lambat daftar, time darjah satu kedudukan kelas ikut siapa cepat dia dapat. hee so lambat daftar masuklah kelas akhir, tapi best dok kelas akhir, sebab asyik dapat no1 je..cikgu pun sayang..haha

Tapi ada satu tragedi masa darjah satu, Gnie kena lempang dengan sir bahasa inggeris, sir Yusri namanya (wajib ingat...mana boleh lupa) dia lempang sekuat hati dia, puncanya ada suara budak perempuan menjerit masa dia masuk kelas, pastu dia suspek Gnie sebab time tu kawan-kawan tengah kerumun tempat Gnie (actually time tu Gnie tengah mengajar kawan-kawan..amanah cikgu suruh ngajar) 

yang menjerit tu budak perempuan sebelah Gnie anak penghulu manalah sir 'moody' tu berani tampar. (kebenaran ni dpt tau sehari selepas tu, budak tu pulak taknak mengaku dia yang menjerit)

Tapi yang pelik Gnie boleh tak menitis air mata langsung, gila kentang..atau takde perasaan..hahaha

Cuba bayangkan boss panggil korang, pastu terus lempang korang..nak nangis ke? i dont think so..sebab kita sangat blur..kita takde salah apa-apa pun kan..apehal kena lempang ni..nak gelak pun ada.

Balik rumah Gnie tak bagitau mak pun, sebab malas japgi mak gi sekolah cari cikgu tu...not cool not cool..

Beberapa tahun lepas baru Gnie cerita kat mak detik-detik pahit tu, umur dah 22 tahun kot baru cerita memang kena bebel ngan mak la tak cerita awal-awal dulu...entahlah Gnie pun taktau kenapa, maybe sebab jenis balik sekolah campak bag, terus pegi main kejar-kejar, konda kondi, manalah nak ingat nak report kat mak hal-hal camtu..ingat main je..haha..nasib baik detik pahit tu tak menjejaskan pelajaran, lagipun tak lama lepas tu sir tu kena pecat sebab panas baran sangat.

Huu Panjangnye entry, mcm cerpen lagi (=.=)

Layan gambar time sekolah nih, kalau terer cari Gnie...haha super duper skema

Darjah 3 dah ni



Photobucket
**************************************************** 
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

2 comments:

athirah rosli said...

hahaha..lawaknye.. mesti gnie lasak mase kecik2 dlu kn smpi kne lempang pn kebal lg. neway, just found ur blog n oready b ur follower!

Cik Meeja said...

Haha! Bace entri ni tingat plak kenangan mase kecik2 dulu.. Mmg kaki main gak Cm ni pon.. Ari2 keje mandi sungai ikot abang.. Klu geng2 dak laki xde pon kitorang yg pompuan ni g mandi gak..Sampai kelabu asap dah rupe masing2..mane taknyer, mandi time tgh2 panas rembang..ari2 jugakla mak or ayah datang carik bawak rotan di tangan..Haha! N'way nak try tekala.. CM rase Gnie yang kat depan sekali tu,pakai tudung No.1 dari kanan..Ye tak? ^^,

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala