Pemanis blog =)

Search

Tuesday, January 17, 2012

Nite Blues...2in1

Hati rasa sangat-sangat bersyukur..
Allah tau segalanya, bila kita dekatkan diri denganNya..
Hati yang gundah pun akan tenang,

Kalau terasa duit yang ada tak cukup pun, insyaAllah rezeki masing-masing dah ditulis sejak azali lagi,
tak perlu dengki mendengki sesama manusia, tau tak hasad dengki tu sebenarnya kerja syaitan je.

Allah dah tetapkan rezeki kita setakat tu je, buat la macam mana pun rezeki untuk orang lain tetap kita takkan dapat walau sedikit pun hak orang tu. 

Usaha, kita akan dapat apa yang dijanjikan untuk kita, setakat mana, banyak ke sikit ke, Alhamdulillah syukur, semuanya akan jadi cukup. Kalau ada lebih itu bonus untuk kita.

Suka nak petik satu ayat
'Dunia ni kena letak kat tapak tangan je, senang kita nak mentadbirnya, jangan dihati, jangan ia dicinta sebab ia hanyalah sementara'

cuba fahamkan dalam-dalam ayat tu

*******************************************************************

Eh sebenarnya nak bagitau satu lagi novel best yang i am currently reading, hehe ayat cliche, rasanya semua novel best sebenarnya, semua menusuk ke jantung hati

Novel Contengan Jalanan
~Coretan Pengalaman Perjalanan Mencari Tuhan~
Karya : Hlovate

Novel ni ayat maskulin betul, hati tisu perempuan kadang-kadang susah nak faham, maybe novel ni sesuai untuk lelaki kot/orang muzik/orang yang cepat pickup..ngee 

Novel ni unik coz terbalik depan belakang, kalau orang yang taktau mesti akan cakap anda baca novel terbalik, sebenarnya ada 2 kisah pengalaman dalam satu novel, sy tak habis baca lagi, baru baca kisah ll-K2 je separuh, anyway memang interesting.

Those yang suka jamming mesti lagi senang faham sebab segala band yang LEGEND semua disebut,

my bf orang music jamming-jamming, berdasarkan pengalaman, kalau diorang bersembang sesama ahli kumpulan memang korang harus buat pekak je, kalau tidak korang pening..hehe..

Orang music bila bercakap memang duduk dalam dunia diorang je, so takyah buat tanda soal banyak-banyak kalau ada ayat diorang yang korang tak faham ^_~ just ignore

Ok till then
Nite nite
Photobucket 
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

4 comments:

Mr feckry said...

bile kite kejar dunia, dunia akan tinggalkan kita, akhirat pun akan tinggalkan kita

Ardini Humaira said...

hlovate memang best... ayat2 dia pun power.. maklumla educated person hehe

...sWeeT uMi... said...

hehe memula baca igt gnie bermadah puisi...rupe nye nak citer pasal novel ye (^_^)

Abg Stalker said...

must try..:) tp ntah ble la dpt prg book store.kirim bini je la suh beli.

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala