Pemanis blog =)

Search

Wednesday, November 9, 2011

Review : Garnier Pure Active Multi Action Scrub


Hai lama dah rasanya tak buat review produk
Harini kerajinan datang kembali =)

Garnier Pure Active Multi-Action Scrubs

Lepas tengok iklan di TV..hati macam.."wahh Fights 6 Signs of Acne harus cuba ni"
so semalam gi watson beli, beli small tube first sebab just nak try

I always found Garnier suit my skin very well ^_^


6 Tanda Jerawat yang bermaharajalela
1. Jerawat itself
2. Bintik-bintik putih
3. Bendasing (ni gnie tak paham pebenda,mungkin kotoran kot)
4. Kulit Berminyak
5. Pori Terbuka
6. Kulit Tidak Sekata

I have all these problem, tapi tak serious, just minor, cuma bila jerawat tumbuh sekali sekala muka rasa gatal miang ish taktau nak cakap,


Orang kata, kalau muka tengah jerawat, tak boleh scrub bimbang jerawat merebak sebab scrub form nya agak tajam/kasar. So Gnie memang tak berani nak scrub muka time jerawat. 

Tapi, lepas try produk ni, tak risau lagi dah
Apa yang best tentang new produk dari Garnier ni, claim yang sangat menarik perhatian Gnie selain fight 6 sign tu ialah it is Tested on Acne-Prone Skin, bermaksud scrub ni telah diuji pada kulit yang ada 6 masalah-masalah diatas, temasuk yang berjerawat bermakna selamat untuk kulit yang berjerawat.

Just trust it & try on my skin,

Yes it is true, walaupun scrub, ia tak terlampau kasar,
Scrub nya soft di kulit, dan once dah bilas muka terasa kulit lembut & miang jerawat pun dah kurang ^_^ muka pun rasa betul-betul bersih =)

Happy & tak teragak-agak nak share dengan korang..hee..boleh try coz harga memang mampu milik

Produk : Garnier Pure Active Multi-Action Scrub

Harga : RM6.50 / 50ml ( @Watsons)

Mengandungi : Purifying Salicylic Acid + Herba Repair

Repurchase : YES ^_~

p/s : before this Gnie ada test banyak jenis scrub tapi tak sesuai, so at last gnie pakai oatmeal je untuk scrub (haha sangat organic), but now dah jumpa produk yang sesuai..yeay 

Pure Active Untuk Perempuan Acno Fight untuk Lelaki =)



Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

23 comments:

starzieti said...

murah, boleh la beli nt.

arituh try pakai bb cream garnier. best jugak ! :D

nur anis said...

macam best je..lama tak pakai scrub2 ni..huhu

oya said...

saya...a'ah kite senior awak la..
nice scrub tp kite guna apricot st ives tu

Abg Stalker said...

org kalau yg jenis menjaga penampilan dan kebersihan muka,mmg pandai la bab2 ni.lelaki pny produk x de ke nk review? :)

GnieSyazni said...

@starzieti murah kan..gnie x pernah try lg bb cream garnier..hee tunggu abes dulu bb cream yg ade

GnieSyazni said...

@nur anis hee gnie pun dah lama gila tak scrub muka..pasni da rajin sikit kot sbb ada ni =)

GnieSyazni said...

@oya Senior ek..hee tgk muka tak cam..sori sgt coz kt Aysk dulu tak selalu perhati org.. tp biasa dgr nama sis.. :)

scrub apricot st. ives tu pun ramai kata best =)

GnieSyazni said...

@Abg Stalker huu takdela pandai sangat, produk lelaki nk review camne..pinjam muka mr.Iz boley? haha

cik chinta said...

oke..cambest. murah gile plak tu. tapi tgh kuatkan hati habiskan dlu scrub yg ada ni, kang membazir plak T__T

Cik Anis said...

cik anis pon plan nk beli.. muke cik nis pon ad masalah2 yg dimentionkan dlm scrub tu.. ble gnie pkai ,, rase membuak2 nk beli..hahaha... igtkan iklan tu mempengaruhi ik anis jee.. upenye mempengaruhi gnie gk.. haha.. nk beli sekarang!

kEjAr sUsU! jGn KaSi dYa LaRi! said...

hu3 sama la kita..saya pon pkai scub ni ngax..bwu bli 2 ary lpas..mmng bez cgt..asa muka clean jew..

biskut chipmore said...

macam best jer..

aizadalias said...

patot la muke manyak bersihhh..hehe =)

zOeY zAu YaH said...

ooooo ok yee?

...sWeeT uMi... said...

yeyyyy gnie dah jumpe produk yg sesuai ngan kulit (^__^)....

Anonymous said...

hai..sy br bli garnier pure active multi action scrub nie smlm..huhu..mmg beshlah br sntuhan pertame da rase len..jrwt kt muke xrase gtl2...erm..nk tyelah..scrub nie nk gne brape kali shari yerk?? boleyh ke gne ia mcm pencuci muke biase (stp kali nk solat @ stp kali nk cuci makeup)?? heee

GnieSyazni said...

@Anonymous dear, ikut pada promoter garnier tu ckp boleh je nk pakai hari2 mcm pencuci muka biasa tp kan sy rasa seeloknya pakai foam nya kalau nk pakai selalu, lebih lembut di kulit :) scrub ni 2x seminggu dah cukup :)

Anonymous said...

tapi kalau lelaki nk guna gakk boleh erkk ??

GnieSyazni said...

@Anonymous Boleh je, cuma kulit lelaki lebih tebal takut tak berkesan..lagipun garnier ada produk khas untuk lelaki which is garnier Acnofight..try google..dgr2nye ok jugak produk tu..hee :)

Anonymous said...

scrub ni boleh guna dgn pencuci muka yg lain jenis x???scrub gune yg ni tp pencuci guna brand lain..blh k?

Gnie Syazni said...

@Anonymous : boleh je rasanya sebab sy pun guna pencuci muka lain :) scrub ni kadang-kadang je pakai, dalam 2x seminggu.. bukan guna selalu kan :) takpe kot..hehe tp kalau kulit sensitive better rujuk pada specialist

Anonymous said...

umur saya 14, nak masuk 15. haritu saya pi beli mendalah ni, dua hari kemudian, masa saya pakai menatang ni, pipi saya macam panas2 gitu. kenapa? safo or garnier yang elok ?

ummi_nia said...

Oleh krn dh pntun.. akak komen jgk la. akak pn br je try produk ni.. btl2 sesuai dh mcm2 produk jrwat yg akak cube ttp garnier ni yg plg sesuai.. ni dh msk tiub ke2 yg akak gune. he

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala