Pemanis blog =)

Search

Sunday, November 20, 2011

Simple Tips : Solekan Tahan Lama + hariku


Tips 1 : Sebelum mula bersolek atau letak apa-apa kat muka, sapukan muka dengan ais ketul/ice cube, biarkan rasa dingin menyerap ke muka selama 15 minit sebelum memulakan solekan.


Tip 2 : Ratakan bedak asas atau pedapkan bedak padat ke bibir sebelum pakai gincu untuk menjadikan gincu tahan lebih lama dan sapuan lebih mudah

Sekian =)

*********************************************************
p/s : tengah create post ni tetibe dengar bunyi berdentum kat luar, kereta & motor berlanggar. Tak tau nak kesian kat sape, motor kena langgar, kereta kena maki, motor yang salah bawak laju. Tapi kereta yang langgar, orang tetap nampak kereta yang salah.. huu.

cerite lain....
20/11/2011
Fresh from oven, petang tadi incik naim belanja eskem 
mint chocolate chip + cappucino + caramel
Hoichiii =) Mint tu memang favourite kitorang

senyum lebar dapat eskem...

dah ngap separuh & kena candid..hee
ayat pertama incik naim, awak sgt biru harini..>.<
ni tshirt pertama gnie yang berwarna biru..haha..baru sampai semalam, beli online..
shawl pun xde biru yang boleh match, so pakai tudung lama je la, tudung itali..cam tudung bawal (kekok dah) 

Till then, thanks for reading
take care
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

10 comments:

Ardini Humaira said...

betoi3 kena sapu ais dulu dan sapu bedak pada bibir :)

starzieti said...

gambar candid pun totap cantik. :D

Elyzatul Nastaysah said...

comel je gnie mkn eskem tu=)

Abg Stalker said...

mmg nampak biru pun..hahaha.eh selalunya mcm tu la kn,pdhal motor salah tp kete lak kne.xpuas hati betul +_+

cheq sue dieyha said...

dah makin comel gnie skrg..cantik x semestinya kte perlu bersolek tebal kan?

...sWeeT uMi... said...

yang sapu ais tu umi tak tau...tapi yg bibir tu ada gak kekawan citer hehehehe...bagus info ni,....best nye eskrem dia (",)

qlah said...

wah.. new info . maseh...

rinaDOrina said...

ingatkan kena basahkan muka and biar lembab jer. nak kena pakai ais kiub erk.. nanti cuba..:D

mamafarah4 said...

tq bagi info ni..
Ni nak kene ckp kat incik Naim ni..Sila la blanjer kakak2 nya juga ye..

NurFatin Izni said...

whatever you wear suits you la sis.cute! :))

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala