Pemanis blog =)

Search

Wednesday, November 23, 2011

Us..

Mak balik dari kampung terus inform kat saya, mak sedara kat kampung ada calon untuk saya..huu mulut terus je terdiam dan balas, 'huu takpelah mak bagi kat sepupu yang lain dulu...'



'Mak bagitau je' mak jawab sambil tersenyum..mujurlah, mak saya pun tak minat sgt kot nak calon-calon kan, biar pilihan sendiri, kenal perangai masing-masing baru decide nak ke taknak, bila libatkan keluarga, kalau ada masalah kemudian nanti akan terjadi salah menyalahkan satu sama lain kan..

ni kali kedua, sebelum ni pak sedara yang nak calonkan anak angkat dia, jawapan saya sama jugaklah..
soal sehidup semati ni biarlah kita tentukan sendiri..

'dia' reason yang utama, tapi jodoh itu rahsia Allah
takde sorang manusia pun tau apa yang akan jadi


Walaubagaimanapun...

Kenangan yang indah takkan boleh dilupakan...kenangan jugaklah pengikat kasih sayang kan
Teringat lagi saat 'date' kat kelas prep(study) asrama dulu, kena kejar dengan pakcik guard sampai dapat gelaran putera & princess..dengar suara pakcik guard sorang lari ke kiri, sorang lari ke kanan, tawaf asrama terjumpa balik, gelak sama-sama..aish nakal..nyorok kat makmal sebab taknak pakcik guard nampak..kesian pakcik tu..tapi kenangan kan. hee dulu kecik-kecik mana pikir kesian..mana tau ikut undang-undang..siswa siswi tak boleh bercinta-cinta..ingat..adeh..saya minta maaf pakcik ye..

hmm : rasa rindu nak terima surat yang diselit kat buku, kat bawah meja prep, bukak pencil box ada surat, buku kena conteng ilebiu, surat ada bau wangi-wangi bedak johnson, surat ajak jumpa..haha ape-ape je

Sekarang semua sms/call je..takde sentimental value dah kan..hee..


p/s : mak pesan, pilih lelaki biarlah laki tu sayang lebih kat kite..paham maksudnya? kalau ada 2 lelaki untuk dipilih, pilihlah lelaki yang sayang korang lebih dari korang sayang dia, kalau korang yang lebih2 sayangkan laki tu nanti laki tu rimas..is it?..huhu maaf kalau salah

Till then..take care ^_^
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

9 comments:

starzieti said...

btul2. lagik berbaloi klo laki tuh sayang kite lebih. :D

...sWeeT uMi... said...

hehehe nak tergelak umi baca bab kenangan tu...mmg skrg dah tak dek sentimental value dah....umi sokong yg cari laki yg syg lebey kat kiter tu (",)

Cik Tqah said...

betul tu gnie..jodoh rahsia tuhan.. kalau ada jodoh memang x kemana.. hope both of u will be together later.. pray for us too :)

Ardini Humaira said...

InsyaAllah kalau ada jodoh, tak kemana :')

Elyzatul Nastaysah said...

mak kite pon ckp kalo nk plih lelaki,plih yg syg kn kite lbih dari kite syg kn die=)

Abg Stalker said...

yela..prmpn kn,bila da umur 25 klu x kwin lg mula la sume sibuk nk cri kn jodoh.pdhal ada je pilihan di hati tp x sampai lg seru.slow2 la..:)bkn gnie je,iz pun kne..

mamafarah4 said...

aduhai..nak kene bgtau incik Naim ni cepat2 kumpul duit pastu minang Gnie...

Pharmalif said...

So macam mana nak tau seseorang lelaki tu sayang kita lebih ke tidak? entah2..yang dicalonkan untuk kita lagi sayang kita dan kita memang tak sayang dia sgt. yg kita suka pula dah tentu kita sayang die lebih.. tapi sayang dia pada kita lebih ke tidak? Jodoh itu urusan tuhan.

GnieSyazni said...

Pharmalif : cara nak tau tu, bila sampai masa hati kita tau sendiri..pasal yg kita pilih tu mmg kita sayang, tapi biasa laki yang mula pilih kita kan,kita terima dia..kalau dia syg baru dia ajak nikah, kalau dia tak syg kita dia takkan ajak nikah..bukan benda main2 kan..pasal calon pilihan tu, its really up to a person, tak kata calon pilihan tak bagus, ada yg menjadi..cuma for me je sy x minat org pilihkan..sy takde nk kondem org yg kawin dgn calon pilihan,ramai yg bahgia..don't get me wrong ya :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala