Pemanis blog =)

Search

Wednesday, May 30, 2012

Mana Satu Yang Betul?



Yang mana satu jawapan yang betul?

p/s : saje bagi buat kira-kira pagi-pagi ni..hehe

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

5 comments:

Aida Jelita said...

rasanya yang jawapan satu tu kot.. boleh pulak yang sebelah tu jadi sembilan hahah funny i'll throw away the calculator haha

kaizen said...

casio ciplak tuh

Sang Enemy said...

yang kiri betul... sebab perlu selesaikan dalam kurungan dulu..

yang kanan model lama,, :O

Gnie Syazni said...

hehe tak pasti..tapi kalau soalan
6 bahagi(2(1+2)), ada kurungan sebelum nombor 2 memang confirm jawapan 9..kalau macam soalan kat kalkulator tu mungkin 1..hee dua-dua pun boleh jadi betul :) bergantung pada rules yang pemeriksa bagi..ralat ni boleh dapat markah free :)

Anonymous said...

menarik..

akak bg jawapan 9 hehe..sbb mula-mula selesaikan kurungan pastu selesaikan dari kiri ke kanan

6/2 (1+2)
=6/2(3)
=3(3)
=9

-rina-

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala