Pemanis blog =)

Search

Thursday, May 31, 2012

Cocoa Collagen lagi.. :)





Salam ...






Haritu sy just buat review berdasarkan apa yang dijanjikan oleh penjual kan, kali ni nak buat review dari ketulusan hati ku ini :D

First collagen yang Gnie try, cocoa collagen power plus ni
pertama : sebab murah, antara collagen yang paling murah (tapi kandungan collagen tak banyak sangat)
kedua : sebab sy peminat coklat/cocoa
ketiga : saje sebab tergoda dengan testimoni orang lain

First time try, cepat-cepat cakap kat mak...sedappppp..hoichi..cepat-cepat paksa mak try jugak..haha
sebelum try ingatkan rasa koko, tapi tak..silap besar..rasanya ala-ala neslo sebab ada kopi arabica dalam ramuan bahan-bahan nya. Tapi sedap tak tipu. 

Feedback sebelum ni ada yang cakap tak berani nak consume sebab kopi kan, tapi sebenarnya sy pun jenis tak tahan kopi, tapi apa yang dapat saya rasa, kopi dia tak heavy sangat sebab masih boleh diterima :) kalau siapa minum rasa macam pening-pening itu tandanya kurang minum air masak, cocoa collagen ni ada satu bahan untuk nyahtoksin jadi kita kena minum air masak untuk gantikan air dalam badan dan bantu proses nyahtoksin tu..ok paham

Lepas cuba 3 kotak(1set) cocoa collagen power plus(ccpp) ni sy sendiri boleh rasa la badan macam bertenaga je, lagi best jerawat hilang, best best best, jerawat Gnie ni mungkin sebab hormon kot atau sebab toksin, bila minum ni hormon jadi stabil so jerawat bye-bye..macam tu je :D actually dari kotak pertama da terasa kurang jerawat, sebab tu berani teruskan

Lagi satu yang ketara kulit jadi halus, tapak kaki yang ngade-ngade alergi dengan simen tu pun jadi halus :D

kulit muka pun boleh rasa tight. :)

Lepas dah rasa best tu, habis 1 set entah kenapa gatal nak try yang lain pulak, kononnya taknak consume kafein, so gnie try tomato collagen..mahal tapi sanggup semata-mata nak elak kafein dan termakan ayat penjual kata sedap dan berkesan, mungkin berkesan kat dia, kat gni tak berkesan so stop minum tu, try pulak dherbs punya glow bwhite, yang tu sedap, kulit jadi glow & cerah tapi jerawat takmo hilang so stop jugak, pastu try cocoa collagen shake sendayu tinggi punya, entah kenapa beli tu tah..kandungannya takde ape pun yang best, main beli je sebab tengah rushing masa beli tu, tengok cocoa terus je ambik, balik rumah nyesal tapi habiskan jugak, takde kesan, so stop jugak, masa ni jerawat memang dah memang tahap menyampah la tengok, nak pakai krim muka/foundation pun rimas gatal-gatal. So gnie beli balik ccpp sekotak, time tengah kering beli sekotak jela, guess what jerawat sy surut balik, nampak sangat serasi :)

so teruskan je minum ccpp ni, tapi time period kena berenti sebab ada lobata, takut ganggu hormon. Masa first set tu gnie main langgar je sbb kurang ilmu kan, time period pun minum jadinya timing lari. Sekarang ni time period berenti (wajib) seminggu takyah minum, dah habis baru boleh sambung balik :)

Kesimpulannya sekarang, dah jumpa yang serasi kita guna je yang serasi bersama :)
Murah pun murah, sesiapa yang takut-takut nak try sebab kafein jangan takut la ye, asalkan minum air putih banyak-banyak mesti ok :) insyaAllah.

Oklah sampai sini je, CCPP ni boleh cari kat kedai-kedai jamu berdekatan atau online pun ada.
Kat Shah Alam ada 2 tempat yang jual murah tapi murah pun murah sket je RM50/set (3kotak)..banyak tempat Gnie tanya RM60..huhu

oklah till then :)




Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

20 comments:

Nora_Aniza said...

nak try gak la...

Aida Jelita said...

tang kecutkan jerawat tu yang best

Misz Mieza said...

Macam best je nih.. Nak try usha2 gak la nanti.. =)

husniah said...

hehe..sy bru sbln minum ccpp..besttt..=)tp btl ke xleh minum time period?

Gnie Syazni said...

Husniah : die xde mention pun x boleh minum time period tp sebabkan ada lobata tu elok elakkan..pengalaman sy pun kalau minum time period, period jadi tak teratur :) tp mungkin lain kesannya kat org lain

Nurul Yazmeen said...

kt kdai jamu jual ori ke?

Nurul Yazmeen said...

kt kdai jamu jual ori ke?

Nurul Yazmeen said...

kt kdai jamu jual ori ke?

Gnie Syazni said...

ori kot..hee xtau nk kata tp kt tmpt sy ori :)

nurul ayin said...

hye..saya pun ada minum ccpp ni..sekali terus x period2 pulak..huhu..memang boleh ganggu hormon ker?? nampak dia punya khasiat boleh betulkan period yang tak teratur..

Anonymous said...

sye dh minum 4 set utk 4 bln,tp xde pun kesan spt yg dinyatakan.jerawat still ada jgk..tumit xlembut pun.kasar je lg tumit..pelik btul dgn testimoni anda sekalian..npe ye?

Gnie Syazni said...

Anonymous : Mungkin terminum yg tiruan atau toxin dlm bdn byk..huhu kalau toxin byk dlm bdn better buang dulu sblm minum ape jenis supplement pun

Anonymous said...

saya pn minum ccpp jgak..tp time period mmg kna stop dlu..prnh lam 3bulan bturut2 tu mai period smpai 2 kali 1 bulan..tp ccpp ni bgs utk org yg mudah letih sbb die bg tenaga..

Anonymous said...

sbnrny produk ap pn mst ikut keserasian kita..sy minum sendayu tinggi mmg sgt best. CCPC pn ok.. tp ST lbih sesuai dgn sy.. dgn syrt minimum mst mnum air 2L sehari.. :)

Anonymous said...

hai Genie... I tengok gambar u punya cocoa collagen tu mcm pelik je.. xsilap tu yg tiruan.. CCPP yg ori gmbar perempuan kot. Xtaula sy bc kat website CCPP ni. diorg tulis gmbr lain tiruan.. Confiusla.. btw sy ade supply CCPP ni yg gmbr perempuan la, RM45 1set(3kotak). nk sy boleh hantar.hehe..

Gnie Syazni said...

Anonymous : dalam gambar kat atas tu packaging lama, memang ada yg tiruan untuk packaging lama tapi color cocoa die lain dari yg ori..yg gambar perempuan tu pengasas die packaging baru..sekarang semua dah ditukar ke kotak baru..hee yg pasti sy minum ccpp yg ori tanpa was-was :D

Anonymous said...

aq sdh try mnum.mulanya bdn ku rs pms semacam smpai rs mual.tp aq tahan mgantuk.smpai aq bfikir klu aq keja jd sekuriti jaga dr mlm smpi ke pg mgkin aq la jd pekeka tbaik bos aq.

Anonymous said...

Hye gnie. Glow bwhite dherbs tu, gnie mkn brape kotak utk dpt result?

reen said...

hai...salam perkenalan.. saya blogger baru.. baru consume CCPP ni, sesuai ngan saya dan rasa pun sedap... pembuangan pun lawas.... yang bestnyer kulit jadi lembut je... cam baby plak.... hehe
baru2 ni kat kampung saya ada sale 3 kotak RM36... huhu

Anonymous said...

saya nak tahu. .2 tempat murah di shah alam tu kt mana ye?

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala