Pemanis blog =)

Search

Wednesday, March 13, 2013

TESTIMONI : PURE MARINE COLLAGEN

Assalammualaikum...
kembali kite..
eh dah 2013 rupanye..first post nih untuk tahun ni..hehe meniti usia yang semakin tua..
ok topik harini
siapa sini ada consume Pure Marine Collagen (PMC) ? 
Saya pun dah mula addict dgn PMC ni. Yela semua yang makan bagi feedback yang baik, apa salahnya kita mencuba. Dan siapa pernah follow blog ni mesti tau sy memang suka benda-benda collagen ni..haha
First time dengar pasal PMC ni pandang macam nak taknak je..huhu tapi bila hari-hari bukak facebook ada je yang bagi testimoni yang best-best sampailah satu tahap mereka berjaya menggoda hati tulus ni :D 
first try, sy beli dengan jiran. sy try PMC gred AA (yellow) . lepas dah habis tu sy terus beli borong banyak-banyak..haha kalini tak toleh belakang dah..try yang purple gred AAA terus. Beza memang berbeza
Bezanya :
Gred AA (Yellow) 
- tak berbau/hanyir lepas dah cuci & rendam
- color lebih menyelerakan :D
-khasiat kurang dari purple sesuai untuk kecantikan/kosmetik
Gred AAA (Purple)
- yep kuat baunya, agak hanyir (sy rebus dengan daun pandan untuk hilangkan baunya)
-khasiat sgt byk, sesuai untuk kesihatan dan kecantikan
Kesan lepas amalkan PMC
- kulit tambah cerah (ini memang khasiat collagen yang utama)
- kulit lembut..dan lebih tegang
- jerawat susah naik
- banyak lagi kesan dalaman dan luaran
(kalau search mcm2 ade :)
Pendapat sendiri :
Yep sy suka, kesannya boleh nampak dengan cepat, harga pun murah :)
Bila orang tanya ok tak rasanya ? jawapan sy takde rasa..huhu..
Biasa sy akan bancuh sunquick pekat tanpa gula dan masukkan 2 sudu agar-agar rumpai laut, bila minum just rasa air sunquick tu je dan ada bau2 pandan sikit sebab sy masak agar-agar bersama pandan :)
kalau bagi 2-3 kali minum sy sanggup lagi minum :) tapi kalau makan macam tu je tanpa sunquick memang tekak susah terima, sebab maybe terasa die lembik-lembik..hehe
Sepeket 100g tu boleh dapat banyak, sangat jimat collagen ni..suke suke
Kesimpulannya, siapa nak cuba boleh cuba..
oh tapi untuk yang ada alahan seafood tu tak digalakkan takut gatal-gatal :) 
but if nak juga cuba sekali dulu, kalu tak serius boleh teruskan sbb tak semua alahan ade tindak balas yang sama kan. (sy pun ada alergik seafood jugak tapi alhamdulillah minor shj)
kulit tak la perfect 100% tapi bolehla puas hati ada improvement :D

Kalau sesiapa teringin nak try, boleh beli kat mana-mana online shop yg jual eh..ok orait..hehe :)

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

4 comments:

LaiLi Ayoko said...

saya da try yg purple..omg bau sangat x menyelerakan..tp demi nak cantik saya pon try..btw gnie blog awk sgt informative esp psl product review...always wait for new update...:)

Seaweed Collagen said...

Laili,

Sila baca tips kat blog saya camne nak kasi hilang bau hanyir. Sure lepas ni senyum bila makan & minum rumpai laut yg dimasak.

ahmad hazwan said...

Salam
Jika Berminat utk Membeli Pure Marine Kolagen Gred AAA Kaler Ungu RM 10 100 Gram Sila Call/Sms/Whatsapp Sy Ditalian +601126284226
Thanks Admin

Abg Stalker said...

ehem..sy pun pakai jgk.tp mama da cairkn,air dia minum,hampas sy pakai tepek kt muka.tegang baq ang. :D

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala