Pemanis blog =)

Search

Loading...

Wednesday, August 8, 2012

Confident with Cosmoderm

Assalammualaikum..
lamanya tak review product kan kan..
so lepas beberapa product skincare dah try..antaranya
Garnier Light
Garnier Pure Active
Susu kambing
Bio Essence Tanaka White
Safi Balqis Perfect 10
Safi Gamat
semua produk ni dah stop pakai after 2-3bulan kecuali garnier light tu pakai time remaja duit ciput so memang tak tukar produk bertahun lamanya :) bila dah kerja baru ngengade nak tukar

yang sekarang ni guna Cosmoderm Tea Tree Oil (TTO)..lebih 2 bulan dah kot..hopefully yang terakhir..tapi bulan pertama Gnie just pakai pencuci muka sebab: sila baca post sebelum ni, malas nak tulis dah :) taknak baca pun takpe..tak penting.

Start pakai set lengkap Cosmoderm TTO sehari atau 2 hari sebelum puasa, 

Problem :
Kulit bermasalah, jerawat yang berulang, parut jerawat, kulit berminyak & freckles
(jenis kulit : combination - oily sikit,dry sikit)
1. First time pakai pencuci muka je, kulit memang rasa bersih sangat, then campur dengan toner safi perfect 10  & pelembap safi gamat. Lama juga pakai campur-campur ni jerawat tak surut-surut. maybe tak sesuai campur.

2. Stop pakai campur, just pakai pencuci muka TTO je. Jerawat dah kurang tapi kulit pulak jadi kering.

3. Sehinggalah dapat beli cosmoderm TTO ni 1 set (pencuci, toner, pelembab, anti blemish),
- first day pakai toner & anti blemish pedih muka kat bahagian kulit kering & sensitif especially tepi-tepi hidung yang selalu merah (sensitif), serius rasa macam terbakar.
- 2nd day, 3rd day dan sampai seminggu ada lagi rasa pedih tapi makin berkurang, masa ni mungkin dah serasi atau kulit dah repair/heal :)
- hari-hari seterusnya, pakai macam biasa 1 set, tak pedih dah, jerawat memang kering, kalau naik jerawat baru pun jenis jerawat kecik cepat-cepat letak anti-blemish sehari/dua keringlah dia :)
- kulit berminyak? 99% memang dah takde :) kulit dah jadi macam kulit normal

Kesan penggunaan berpanjangan :
- kulit dah tak berminyak bila sentuh rasa lembut je kulit
- pori kat muka makin mengecil sebab tu tak berminyak dah
- jerawat susah naik
- bintik macam ruam kat tepi hidung dah kurang/ mostly disappeared
- parut lambat hilang tapi serius memang makin pudar sebab ada vit E, takyah pakai concealer tebal dah, cukup dengan foundation/bb cream je
- freckles? tak hilang..hee biasalah freckles ni perlu rawatan rapi atau perlu guna produk whitening mungkin.
Dan Yang paling best..harus highlight..produk ni bukan sekadar mengawal tapi merawat tau..
Kulit sy yang over oily dulu sekarang dah less sgt, dah rasa macam kulit normal dah..tipu la kan kalau claim takde minyak langsung, adela jugak sikit-sikit tapi tak mengganggu langsung..minyak sikit-sikit okla kan, kang kalau jadi kulit kering pulak..lagi takbest cepat kedut..hee
Siapa ada masalah yang sama cubala kot-kot ok..ni produk Malaysia & halal tau..tak mahal sangat, 1 set tu boleh cukup 2 bulan atau lebih bergantung pada cara pakai..Gnie beli online RM50++ termasuk postage, sehari je sampai dah 1 set dalam goodie bag..terbaek :)

Ini bukan iklan berbayar, im just another satisfied customer :)
 kalau nak beli produk Cosmoderm sila ke website mereka atau farmasi terdekat okeng :)
p/s : ish..ishk..kalau dapat cerita pasal produk skincare mesti karangan nak panjang je..huu..sorila ek
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

31 comments:

SyUhAdA said...

syu pon guna produk nie skang..stakat nie bpuas hati lah..hehe

SyUhAdA said...

nak..

syuhadasalleh@gmail.com

Gnie Syazni said...

Syu : Kan..puas hati kan :) yang penting kena rajin pakai satu set

ucupiza said...

saya pun pakai jugak..memang berkesan

E'in said...

e'in still pakai safi balqis.. huhu

Misz Mieza said...

Menarik je bunyi.. Buat masa sekarang ni pakai nano white lagi.. Nanti dah abis semua, bolehla try comoderm ni plak.. =)

Anonymous said...

Salam kak..kalau pakai produk garnier foam warna kuning dgn toner pure active warna merah tu okay ke?sesuai tak?

sara (: said...

Sure elok kew kak? Macam best jew. :)

Gnie Syazni said...

tgk kesesuaian kulit dik..ramai pakai kata elok, akak pakai pun elok.. :)

ayu zan said...

Sy pakai garnier light da 2 weeks. Mula ok. Skang kulit merh mcm burn.. Uwaa.. Tension. Jerawat plak tmbuh kat batang hidung..

Cik Mashi said...

Salam akak..
Nk tnye ni.. Bole x bg nama penuh stiap produk 1 set yg mcm akak pakai kt ats tu bole x??
Nk beli jugak laa, nk tgok sesuai x pkai jenama ni..
Toloooong ye kak.. :D
hntr kt cikmashi@gmail.com

cheq sue dieyha said...

sy pn pkai cosmoderm jgk,alhamdulillah serasi dgn kulit tp cmpur pkai vit e utk cepatkn parut hilang :)

Nadiatul Nasuha said...

kalau jerawat sikit je. nak gune gel je boleh ke? tapi pencuci gune safi perfect 10.

nadsenyumsokmo said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

boleh hilangkan parut jerawat x ?

Gnie Syazni said...

Parut..boleh..tapi lambat sangat nak hilang..huhu kena guna set vit E tu kalau nk cepat hilangkan parut

MiYOKO SuKi said...

nk try laaa

Illa Aqilah said...

saya baru gunakan produk ni and finally skin memang treat la...bagus sangat produk ni tau...prive valuable..tak mahal pun kan..:D

nabila said...

nk tnya, mana boleh dptkn product vit e cosmoderm ni ye?

Gnie Syazni said...

nabila : boleh order online atau kadang2 kalau nasib baik kat guardian ade jual..tp stok selalu habis kat guardian..order online lagi senang :)
http://www.mycosmoderm.com/

nabila said...

oh.ok. time kasih sgt2. nk tanya,kalau parut terkena air panas and chicken pox boleh hilang x guna vit e 2?

nabila said...

and yg mana product yg sesuai tok hilangkan parut terkena air panas kt tgn n kesan2 chcken pox kt badan ye? sy da tgok website dye. tp xtau nk plih yg mne paling berkesan. boleh x cik recommendkn kt sy yg mne paling sesuai? tq::)

Gnie Syazni said...

nabila : sori dik, produk cosmoderm akk tak pasti ada atau tak untuk hilangkan parut badan..tp kalau produk lain, bio oil pun berkesan untuk hilangkan parut :)

nabila said...

oh.xpe2. :) btw, kalau nk ilangkan parut kt muka guna yg mne paling berkesan ye? nk try beli satu. yg mne yg cik da guna n btul2 nmpk perubahan parut 2?

Gnie Syazni said...

nabila : akk just pernah pakai TTo ni, kalau ikut testimoni ramai suggest set vit E untuk hilang parut cepat..yg TTO ni boleh jugak tp ambik masa nak hilang

amirahamir said...

Jka nk hilangkan parut dgn lbh cpat,cmprkn cream vit e cream dan vit e oil 15000 i.u.

shida said...

sy google cosmoderm. jmpe blog nie..
nice review..so far ok je kan produk ni? ingt sy nk try~~
TQ

Anonymous said...

Salam..nak tambah skit,vit E tu berkesan jgk hilangkn parut seluruh bdn..sy dh cube..alhamdulillah..:)

Wanita Bertudung Hitam said...

salam, saya nk let go whole set tea tree consist of toner, pelembap n anti blemish dlm pump tu dgn harga rm30 je, banyak lagi sbb pakai 3 mggu tp dgn sedikit je, tak sesuai ngan kulit, pencuci dia je sesuai ngn kulit sy, nk buang syg la kan, nk bg kt org yg dikenali takde sape pon ada masalah jerawat..sape nak msg me k, tq

Ai Syah said...

Slm,sy nk bg review skit untuk produk cosmoderm ni.......stakat yang saya pkai produk vit E oil yg 30,000 IU tu utk kat bdan, alhamdulillah dlm mse seminggu je parut tu dah pudar....kt muka bleh jgak pkai tp x selesa skit sbb dia pekat..tp klau lg tinggi IU lg cpat parut hilang..

ct natasha said...

hmmm...macam nak try je...sebab hrga ok dan baca banyak bagi review bagus,harap serasi dengan saya

www.chumellstore.blogspot.com

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala