Pemanis blog =)

Search

Saturday, July 28, 2012

Pasar dan Kuih berbuka febret


Dah hari ke 7 ni perut dah mula biasa tak terima makanan tengahari, berbuka pun takde nak gelojoh sangat hopefully kan. Alhamdulillah bagi yang masih belum kantoi puasa..yeay..tepuk bahu sendiri...congratulation :)

Haa...masa bulan puasa ni juadah berbuka semestinya lengkap dengan kuih muih kan, kalau tak hari-hari pun sehari mesti ada kuih :) apepun jangan sampai membazir ok.

Kalau kat Shah Alam ni, Gnie suke pegi pasar seksyen 17 atau seksyen 18 atau pasar Stadium atau Padang Jawa, sangat meriah, dan sangat sesak. Walaupun tak suka tempat sesak, still nak pegi sana jugak bulan puasa sebab banyak pilihan. Salah satunya, ni kuih tepung pelita ni

Hari Rabu haritu Gnie pegi ronda-ronda kat pasar seksyen 17, tetiba ternampak jejaka-jejaka jual kuih ni, hamboi ramainya orang beli. Kita pun tak lepas peluang beli samalah, sejenis kuih ni je brader-brader ni jual. Tangan masing-masing laju je packing, murah rezeki diorang :)
5pcs = RM2

After dah beli, singgah nak buka puasa kat gerai berdekatan bersama incik Naim, so merasa la kuih sang jejaka...hahaha eh sedap kau sebab tepung pelita yang ni ada sengkuang cina kat dalamnya, dah lama tau cari tepung pelita yang ada sengkuang cina, susah betul nak cari, biasa jumpa yang kosong je. Next-next-next day bolehla beli lagi :) my kuih febret..owh tapi incik Naim tak makan kuih ni, rugi la..banyak sangat benda die tak makan, gnie pulak semua benda nak makan..haha contra..eh termengumpat :D hehe

Haa ni lagi satu kuih febret, susah jugak nak cari..round pasar seksyen 17 tak jumpa ;( sampai sekarang tak jumpa lagi kuih ni..kempunan den..huhu

Anyway, selamat berbuka ye japgi :) boleh tak jom terbang gi Sabah, berbuka awal kat sana kan..lalala

Happy-happy selalu ok :) have a nice day
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

7 comments:

cik chinta said...

sabah buka cept, tp xde mknan sedp. bek buka lmbt. mknan sdp2. hihik. xsabo nk blik jb. nk mknan sedp. huaaaa

Aqilah Ali said...

salam . hehe . qlah lama dah tak merasa kuih cara berlauk . hehhe . kan . kat sarawak pun awai berbuka . hehe . qlah berbuka pukul 7.29 . sis ?

Gnie Syazni said...

@cik chinta : alala yeke takde makanan sedap..huhu..order makanan sini lah :D

@Aqilah Ali : kan..susah nak cari kuih cara berlauk..kat sini 7.30 berbuka :)

Misz Mieza said...

Tepung pelita tu feveret hubby MM.. Cara berlauk tu plak kegemaran MM.. Hehehe.. Memang susah nak jumpa kuih cara berlauk nih.. kalau ada pun inti tak semenggah.. Huhu..

CaDLyNN said...

me like tepung pelitaaaaaaaaaa

mamafarah4 said...

kalo tepung pelita ni mmg kegemaran ank2 akak terutama yg sulung.. hari2 kene beli..kalo tak mesti tanya...mmg incik naim kamu tu,byk benda x mkn.. bagus la gnie..x yah nk pening2 kepala..hahaha..ops!terngumpat gak

Abg Stalker said...

dedua sedap T_T tp pasar mlm kt sini kecik.jarang ada jual.

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala