Pemanis blog =)

Search

Loading...

Saturday, July 14, 2012

Misi Mencari Pencuci Muka


Hamboih kemain lama tak update :D
kesian blog ni terabai oleh tuannya yang berat jari nak menaip..hee
apepun, harap masih ada yang sudi menjenguk blog usang ni :D

ok harini, sy awal-awal dah message incik love nak mintak tolong teman gi post besar pos barang sebab harini dah terlajak time, lupa nak request pickup poslaju, so bila si dia kata 'boleh' , otak terus menghantar signal kepada bibir supaya tersenyum lebar..Alhamdulillah selesai satu masalah :D

After post barang, si dia tanya nak pegi mana-mana lagi tak..hehe best kan best kan bf sporting. Then laju-laju teringat yang pencuci muka Cosmoderm dah nak habis, Gnie memang dah seronok pakai Cosmoderm ni, dah 2 bulan pakai pencuci muka sahaja (tu je ada jual kat guardian jusco bukit raja..tak lengkap) tapi masalah yang teramat nyata memang susah nak cari, tak banyak tempat yang jual. 

Cosmoderm ni boleh je nak beli online tapi tak puas beli online, Gnie jenis suka belek ingredient semua tu..konon-konon dermatologist la, check tengok kot-kot ada bahan terlarang..hehe but dont worry cosmoderm punya produk dah ada signature halal :)

Disebabkan nak jugak beli offline, on BB check tengok outlet pharmacy yang ada jual Cosmoderm, so yang paling dekat ada 3 tempat
-Apple Green Pharmacy, Plaza Alam Sentral Shah Alam-
-Vitacare Pharmacy, Plaza Alam Sentral Shah Alam-
-Vitacare Pharmacy, Ole-Ole Seksyen 18 Shah Alam-

Dah alang-alang ada kat pos besar dah dekat sangat dengan Plaza Alam Sentral so singgah situ dulu, first jumpa Apple Green Pharmacy, belek-belek semua lengkap cuma die tak jual yang dah siap packing 1 set (lebih murah beli 1 set), so move to the next pharmacy, kitorang pusing-pusing ground floor tu tak nampak pun pharmacy lain selain watson, then tgk alamat, ground floor lot G7, tak jumpa jugak..siap kira tiap kedai sebab ada kedai yang tak letak nombor kedai, so bila kira 1 sampai 7, kedai nombor 7 tu kedai Kodak, eh..tak puas hati jugak, mintak si dia tolong tengok pulak, last-last si dia masuk kedai kek, belikan kek..haha ngade kan..besday dah seminggu yang lepas. lambat ;P apepun..mekaseh incik :D

ok, disebabkan taknak beli yang satu-satu, si dia ajak gi ole-ole, sampai kat ole-ole berpusing lagi sekali cari pharmacy tu, tak jumpa, cari alamatnya ground floor 1-5 so cari kedai lot1-5, nak nangis rasa tengok dah bertukar jadi easy RHB, gigit jari je la..padan muka sendiri taknak beli kat Apple Green tadi. so dengan pasrah cakap kat incik, takpelah Gnie beli online je T_T senang, jimat, tak penat..hehe sedapkan hati sendiri.

Kesimpulannya, kita guna jelah kemudahan kedai online yang ada..hee
For the first time, Gnie cari kedai sambil mengira T_T

oklah till then..
cosmoderm cosmoderm, silalah letakkan set lengkap di Guardian Jusco Bukit Raja..huhu

Bye..
Take Care darl <3

Drive safely
by : Irfan cute sangat
(dah besar nanti bawak acik gi beli cosmoderm eh..ngee)

muka bintik-bintik akibat terlampau aktif kawad kaki masa sekolah T_T tolonglah bagi petua nak hilangkan pigmentation ni..serabut..huu


Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

9 comments:

Mr feckry said...

sapu je putih telur kat muke

cik chinta said...

gnie xmekup, still npk cntik

...sWeeT uMi... said...

Yeayyy umi pun pakai cosmoderm gak. ...tp pakai sunblock dia je...bestttttt

Gnie Syazni said...

@Mr feckry : dah penah buat, blackhead, whitehead okla..kalau freckles mungkin kena lagi rajin buat kot :)

@cik chinta : hehe biasa2 je.. cik chinta pun cantik & cute :)

cheq sue dieyha said...

cuba vit e cosmoderm,mmg nmpk kesanya.

p/s:sy ada cuba skin care bru,nmpk parut makin pudar tp kne tggu dlu 1 bln.nnti kte share ea..

Gnie Syazni said...

@...sWeeT uMi : sunblock die tak sesuai ngan Gnie..hehe agak berminyak..tapi best sebab halal boleh bawak solat..kadang-kadang pakai jugak :)

@cheq sue dieyha : yes yes, x sbr nak tunggu cheq sue share :)

Misz Mieza said...

Gnie!!!! Amboi2, lama menyepi mak cik.. Mano poie?

Gnie Syazni said...

@Misz Mieza : merajuk :D hehe..guro je..bz sikit 2-3 menjak yang lepas, mood nak menulis pun takdo :)

annursya halim said...

baju kita sama :D

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala