Pemanis blog =)

Search

Tuesday, May 14, 2013

Congratulations...

First sekali congrats to k.Huda (kakak en.tunang) for your graduation..then nak sambung pHD pulak..sangat respect semangat belajar dia.
'google pic'
(maapkn sy takde kamera canggih nak amik gambar time tu)
Convocation Day (hari kejadian)
Sabtu lepas, i've been there (@ uitm)  to congratulate her (k.huda) sambil-sambil lepas rindu kt uitm dihatiku..haha memula masa masuk uitm tu puasla en.tunang terangkan segala bangunan kt uitm tu macam tour guide..layankan jela, da habis dia cakap barula kita cakap pulak, 'awak...., sy ni student sini dulu' ok fine mungkin dia dah lupa..tacing.. sobs..tapi tak dinafikan terlalu banyak perubahan kat dalam tu.

Sampai-sampai tu kitorang naik tangga "batu caves" untuk pergi dewan agong tuanku canselor.. sampaila k.yang (kakak yg first en.tunang) kol kata dah sampai, time tu hati rasa lega sikit sbb confirm ada anak-anaknye datang bolehla melayan keletah budak-budak yang sentiasa having fun sambil mengelakkan ketiduran saat menunggu istiadat konvo..

Kebiasaannya, konvo tetamu semua tak dapat masuk dewan kecuali ibu bapa jadi kitorang lepak luar je dengar nama dipanggil..time tu tetiba rasa sebak sikit, rindu nye suatu masa tu. Teringat nama dipanggil perasaan Gemuruh, Hepi, kaki berpeluh-peluh walaupun aircond punyalah kuat sampai x sedar dah salam, dah ambik scroll, siap bagi tunduk hormat macam org jepun tu lagi (over tau) so terakam la detik2 tu kat gambar..hehe..hepi

Dalam tengah syok berangan kt tangga, tetibe en.tunang tanya soalan..taknak sambung study ke..arghh taktau nk jawab ape, hati memang nak tp memikirkn masa dan kewangan, apepun malam tu belek-belek program pjj & plk..haha dalam diam..hati berkobar tp................

kena lepaskan urusan kahwin dulu, insyaAllah ada rezeki nanti insyaAllah.

 
hanya mampu merancang, Allah yang tentukan.
Photobucket
****************yh cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

3 comments:

cik chinta said...

lm x updet kn?

Gnie Syazni said...

cik chinta : sangat lama :D tp still pembaca blog tegar

mamafarah4 said...

Tak per Gnie..Selesaikan satu2 urusan.. In Shaa Allah dipemudahkan..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala