Pemanis blog =)

Search

Friday, May 31, 2013

WHAT WILL YOU DO

assalammualaikum...

lahir kedunia, korang dah start belajar..
masuk sekolah rendah, result korang tiptop
masuk sekolah menengah, dah byk main result so-so je
masuk U (diploma) kembali bersemangat, so result tiptop
further study (degree), down sikit sebab susah sangat
habis degree

dapat tawaran kerja bidang yang korang study

dah kerja tapi bidang kerja korang tak minat, keputusan korang

1) berhenti, kerja bidang lain yang korang minat dan have fun tapi gaji rendah
(tapi one fine day akan study balik separa masa/pjj bidang kerja sekarang)

2) terus kerja bidang yang sama dengan gaji tinggi sebab kelulusan dah ada 

ANTARA 1 & 2 mana yang akan korang pilih.




Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

3 comments:

dhinai adnan said...

pilihan aku yang ke 2.Tidak membuang masa dan melakukan kerja yang kita tidak berminat itulah yang akan mendewasakan kita dari segi pengalaman kerana pengalaman itu adalah keutamaan dalam pekerjaan.

BetiZaini said...

aku pilih 2..truskan je di bidang yg ko dah master tu..walaupun tak minat dengan niat nak cari rezeki :) pastu dlm mase yg same..boleh further study ..minat tu boleh pupuk beb..insyaAllah yg penting niat..mmg rezeki ade dimane2..cume buat mase skarang..stay di tempat yg selesa. Nanti bile dah btol2 kukuh boleh la let go n buat benda yg ko minat cth bisnes :)

abhaqim said...

Saya rase pilihan yg pertama sebab hidup ni terlalu singkat better explore byk benda. Lagipun setakat kerja mkn gaji mmg takkan jadi jadi kaya pun:) cheers

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala