Pemanis blog =)

Search

Tuesday, June 4, 2013

RAKAN SEKERJA KUAT MENGARAH?

ASSALAMMUALAIKUM..

Entry pendek je.

Rakan saya mengadu kat saya. Ada kawan office die ni kuat mengarah, kuat sangat kalah boss. Memang sangat bossy la. Lama-lama kita yang tak tahan, rasa nak blah je tapi takkan sebab tu nak bagi surat berenti.

Kalau saya, apa yang saya buat..

1) Ignore je arahan die kalau kerja tu takde kena mengena ngan kita. 
2) Cakap la awk busy, boss bagi kerja lain nak siapkan cepat.
3) Buat tak tau walaupun kau tau. 

Ini praktikal untuk rakan sekerja yang setaraf ngan korang je ek, kalau die boss ke, leader ke cheerleader ke janganla pergi ignore terus. Habis performance korang nanti, silap haribulan tak dapat bonus, takde naik gaji T_T

Kalau korang pulak, ape nak buat...


Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

2 comments:

dhinai adnan said...

Saya pilih yang no.2 sebab ada perkataan 'boss'.Mungkin dia akan fikir dua tiga kali nak arah kita....hehehe...

sarasyaiera (: said...

Resign jer kot.. huhu..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala