Pemanis blog =)

Search

Thursday, June 9, 2011

CONTEST PHOTO COUPLE : 'WE ARE NOT PERFECT'


Jom siapa nak join..
Klik Banner di atas

Ni syarat penyertaan


Ni gambar kami berdua

Mr. Naim & Miss Gnie


Alkisah Pertemuan pertama kami
Mengimbau kembali zaman persekolahan, Form 3 disebuah asrama di Klang

Gambar pertama yang diambil bersama, memang selekeh. Kisah bermula bila satu petang, Gnie dapat surat yang bertanda tangan somebody..Terkejut...sebab tandatangan tu ialah tandatangan member yang digelar imam kat surau asrama tu..memang tak pernah bercakap dengan dia..rasa mustahil sangat
Tapi gatal jugak melayan, tapi Allah nak tunjukkan, something happen buatkan si penulis surat (iaitu geng-geng mr.Naim) terkantoi...Bila dah kantoi tu, memang Gnie marah sangat..tapi jenis pendam, marah bawak diri sorang-sorang..tenangkan fikiran
*********************************************************

Satu petang yang sunyi, Gnie gi study sorang-sorang kat kelas sambil nak tenangkan fikiran..
Tibe-tibe lalu mr.Naim, ketuk pintu terus masuk kelas Gnie study tu...pastu terangkan apa yang sebenarnya jadi dan minta maaf face to face...
(Hati yang marah pun boleh sejuk kan kalau pesalah minta maaf dengan ikhlas..)

Tak sempat Gnie cakap apa-apa, mr.Naim pun beredar dengan pasrah...hehe

~10 minit kemudian~
Tiba-tiba... 
Ada orang tolak pintu kelas dengan laju, terkejut beruk time tu..
Nampak mr. Naim berdiri kat depan mata..
Suasana sunyi sekejap..

akhirnya..terdengar ayat keluar dari mulut mr.Naim
'Kite Couple Yea'

Gnie memang kelu lidah, first person ever said to me..secara face to face pulak tu..
Dalam kepala, nak ke tak, nak ke tak..

Dengan suara perlahan saya menjawab
'Biar saya fikirkan dulu'

Haa...tapi kalau nak tau, hati dah suka berbunga-bunga time die mintak maaf tadi  (kantoi neh kalau mr.naim baca), cuma taklah terfikir die akan mintak couple pulak lepas tu..esok harinya baru Gnie balas cintanya...eceh... ramai terkejut & tak setuju kitorang couple..sebab perangai kitorang beza sangat..kire sorang hati putih sorang hati hitam la kononnya..tapi tu orang yang kata, kenyataan nya kami je yang tau...
*********************************************************

Seronok kenang kisah mula bercinta
Cerita 10 tahun yang lepas..time sekolah..
siapa kata cinta monyet takleh kekal...
that analogy takleh pakai dah =)

Ops sori terpanjang ceritanya..dah boleh buat cerpen
Hope penganjur sudi baca =)






Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

9 comments:

Scha Aryana said...

wewitt~
gudluck sis cantikk ^^

Gnie@SimplyStyle said...

TQ adik cantik ^^

eyra said...

thanks sb sudi join contest saya yg x seberapa ini :)

Gnie@SimplyStyle said...

welcome =) thanks jugak sebab buat contest yang best ni..

Pupel Liyana said...

wah!...cinta sekolah beshnye!

Gnie@SimplyStyle said...

hehe pupel besh2...byk kenangan, byk dugaan.. =)

EiZaRaZiErYa said...

alol0lo sweetnye~ first pic mke kowang nmpk cm adk beradik~ owg ate klw mke sme..ade jdoh~ huhu..moge bhgie selalu~ wink3 >_<

Gnie@SimplyStyle said...

sama ek..huhu =) aminnnn...harap2 kekal la jodoh tu...

shekyn chipsmore said...

10 yera!!awesome!!!!!sweet la..may Allah bless both of u.,...^^

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala