Pemanis blog =)

Search

Wednesday, May 18, 2011

Korang suka pakai eyeliner ape.. =)

Salam, 
hi dahlinggg... =)

Banyak-banyak eyeliner dalam dunia ni agak-agak eyeliner brand ape paling korang suke pakai..

Kalau Gnie...takde yang spesifik..sebab tiap satu tu ada kelebihan dan kekurangan...

Tapi yang pernah gnie try & terus guna yang kat bawah ni


haa ada 3 jenis....bagi gnie setakat yang gnie pernah try ni la yang boleh ngam dengan citarasa =)

Dari kiri
Avon SimplyPretty Metallic Liquid Eyeliner
Eyeliner ni jenis liquid dan tahan lama, dan mudah dicuci  =)
Warna untuk eyeliner ni glamer sikit sbb shiny black..ada glitter tapi tak nampak sgt.. 
Pakai pagi sampai petang pun tak cair...hehe...biasalah liquid eyeliner mmg tahan lama..
just liquid eyeliner ni anti dengan tangan parkinson...huhu..
Gnie tak ingat lah harga die berapa tah, lebih kurang Rm10 - Rm20 jarang sangat Avon keluarkan eyeliner ni so kalau ada cpt2 rebut ok =) 

Tengah
Avon Glimmerstick Eyeliner
Jenis Pencil Color Blackest Black...hehe janganlah tanya kenapa barang Avon jadi pilihan ye..
Eyeliner yang ni sesuai sangat untuk muslimah...sesuai untuk pakai hari-hari tapi untuk function yang perlukan makeup over sikit tak sesuai sangat sebab warna agak cair, kena garis 2-3 kali kalau nak dapat warna terang..kalau tangan agak ketar-ketar tu boleh pakai sebab tak nampak sangat kalau salah plus senang nak adjust =) dan Senang nak cuci bila nak ambik wudhuk =)
& Walaupun jenis pencil tapi tak perlu asah-asah..sebab ada roller macam gincu tu..so efektif la kan...
Harga kalau time offer boleh dapat RM10 satu =)

Yang kanan
In2it Waterproof Eyeliner Pen
Yang ni jenis pen, macam pen dakwat..pendek kata liquid eyeliner jugak la macam yang first tadi...hehe cuma dalam bentuk pen...lebih mudah, tak perlu nak celup-celup nanti comot =) Applicator die pun banyak pilihan gnie suka beli yang felt tip punya sebab die tak halus & lembut sangat macam eyeliner yang first tu so ketar-ketar pun still tak comot nak apply..no prob..
one more thing yang ni waterproof..kalau mata berminyak tu die tak smudge sesuka hati.. =) 
yang susah time nak cuci, kena lah pakai lotion makeup remover tu tenyeh sampai habis =)
Harganya RM19.90

Semua yang gnie beli murah-murah je sbb gnie jenis tak pakai sangat pun eyeliner ni, pakai bila perlu je..
so bazir kan beli mahal-mahal, asalkan kualiti ok..ok lah...

Hari tu pernah try satu eyeliner ni, lagi murah RM2.90 je..hehe
time tu heboh pasal celak kajal so gnie pun teringin nak try memandangkan harganya murah
Ni lah rupanya
Picture ehsan dari google

Eyeliner kajal ni dari pakistan, korang tengok la kan orang pakistan kan mata diorang sentiasa bercelak..
best jugak celak ni...cey dah tak panggil eyeliner...panggil celak pulak..feel feel celak Mekah...hehe
Celak ni senang sangat nak apply & pekat, kalau tersalah pun senang sangat nak padam..
Tapi yang ni jenis serbuk, senang sangat hilangnya...tapi siries mata feel hindustan sikit...cantik la eyeliner ni...just disebabkan smudge je gnie tak pakai, satgi jadi mata panda...ngeh ngeh

Pictures time =) 

Picture tak pakai eyeliner

Tadaa...dah pakai...barula boleh beza mana mata mana hidung...hehe
erk emo...huhu

dah la eh...
tata titi tutu

 =======>>Nak cari shawls/pashmina/tudung cantik-cantik singgah la kat sini : 


6 comments:

Nzyrahun said...

nazyrah ada eyeliner
tapi jrg pakai hehehehehe
maleeeeehh hahaha

アヌム ちゃん said...

Salam. singgah sini baca entri~ Nice blog :)
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

BeMiE said...

teringin rasenya nk pakai kajal tu.. beli kt mana ek? hehee

Gnie@SimplyStyle said...

@ Nazyrah : huhu betul2..jarang pakai sbb malas nak tenyeh nak cuci susah

@ BeMiE : err Gnie beli kat Mydin je...hehe

Jue satria said...

Jue guna eyeliner liquid simply pretty metallic tu..tpi klu brpeluh je atas klopak mata ade brbekas eyeliner la...Sblum ni jue guna eyeliner liquid jenama Rhomlon..Bila rhomlon dh abes tu yg jue try beli eyeliner simply pretty.. :-)

Hajjar Hassan said...

suka paki eyeliner. tapi, pakai time period je. sebab bila nak solat kan kena cuci kan. macam malas je. hihihi

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala