Pemanis blog =)

Search

Thursday, February 10, 2011

Nak jadikan skin flawless =)

Heyhey..
Gnie nak cerita sikit pasal beauty produk ni...dah beberapa hari ni memang asyik dok usha product ni kat intenet..nak beli thru online pikir 4~5x gak. bukan masalah tak percaya ke apa, masalah produk makeup ni nak kena match kan colour dengan kulit kot. tu yang kena pikir banyak2 tu. So gagahkan diri cari stokis kat Shah Alam. Yang jual2 online ni pun ramai yang dari SA tapi akula yang malas nak buat appointment2 ni. hihi..mmg 'balok liat' kata member dari utara. So cari je sendiri kat kedai2 yang berdekatan. tanya je kedai first pegi dah dpt dah apa yang dicari. hihi rezeki, melayang duitku lagi.

Untuk pengetahuan korang, produk ni dah glamor sangat. Hampir seluruh Malaysia even Brunei pun dah conquer pasaran. Produk buatan Malaysia. Saya bangga jadi rakyat Malaysia. Haha..hope pasni boleh tembus pasaran luar. cheh aku ni cakap cam menteri pemasaran..eh ada ke menteri bidang tu? T.T

Ok2 dah menyimpang banyak ni, jom cite2 pasal produk ni, actually gnie pun baru je cuba2. Sebelum ni usha Kryolan ke apa dari overseas kot produk tu. Cam best memula bila baca2 info untuk flawless kan skin, mmg ketara la flawlessnye, tapi ada info tak best la..kalau tak silap produk kryolan ni boleh tutup pori kulit. Hoh terus reject la coz dahlah memang kulit problem lagi mau tutup ka..huhu..actually gnie tak suka makeup2 ni, kadang makeup pn sebab terpaksa, kadang makeup tak sampai 5 min cuci balik dengan makeup remover. haha serius rimas.

So disebabkan kryolan telah pun di reject, google product lain pulak dan takdir telah menemukan ku dengan produk Ronasutra ni..hehe..selamba je nak promote, harap maklum..saya tak jual eh..juz nak share opinion :)
korang nak tengok product tu camne...ni tengok bawah ni


Betapa tak cantiknya packaging dia, nampak macam bedak murah je..huhu..tapi harga boleh tahan la. ops tapi still jauh lebih murah dari kryolan =)
korang nampak tu segala kehebatan dia tulis kat kotak tu
--100% natural minerals  (like ^_^)
--Preservative & Talc-free  (like juge ^_^ )
--UV protection  (dah tak payah pakai sunblock)
--100% beautiful  (haha btol ok, its mean kulit cantik la, flawless je and yang terbaik ialah very natural which i really like (^_^))
--Flawless Skin

huhu tu die tulis la...nanti gnie try banyak2 kali, majoriti produk makeup ni tak sesuai untuk mukaku..kalau yang ni ok means daku akan stick dgn yg ni jela..

Mineral loose powder..
Masa beli ni tak disertakan sponge/brush..kena beli sendiri.
untuk hasil lebih baik guna kabuki brush.tapi gnie pakai sponge untuk loose powder je, cari kabuki brush tak jumpa tadi.tunggu cuti lah keluar boleh cari rata2 :)

tu je nak share..
see ya =)
babai..

5 comments:

Mamachia said...

iya ada kawan sdh cuba katanya bagus, kak pun nak beli, nak sokong juga buatan malaysiani..

cheq sue dieyha said...

gni pkai jadi flawless tak?

GnieSyazni said...

@cheq sue dieyha : dah banyak kali pakai rasa macam kurang best..sbb tak long lasting..jap je...sbb muka gnie cpt berminyak...skrg gnie guna maybelline angelfit je..best sngat =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy guna juga tapi jadi barang hiasan jer. sebab muka cepat berminyak dan tak lama tu jadi cakey
hmmm... =(

Anonymous said...

try la pakai bedak victoria jackson..mmg best.. ble peluh,,bedak x btompok,,long lsting... tp harge gedebak gedebuk la.. rm 139**..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala