Pemanis blog =)

Search

Friday, February 11, 2011

Tips :: Cara Letak Iklan Nuffnang antara Post

Salam..
Yess .. tahukah anda..hehe kasi ayat skema sket. Meletakkan iklan diantara post adalah cara terbaik menarik minat pembaca untuk mengklik iklan anda. 2nd. Kat header/skyscraper. Last kat sidebar..sidebar ni susah sikit nak tarik perhatian orang. kenapa saya cakap macamtu. Sebab kalau iklan antara post, pembaca lebih cenderung nampak semasa mereka baca post anda =) so meh sini nak ajar cara nak letak iklan antara post. Siapa dah tau boleh cepat-cepat scroll tengok entry lain.

1st :
For blogger
open Dashboard --> Design --> Edit HTML --> Expand Widget

2nd :
-Cari ayat-ayat/code dibawah ni
-(tips nak cari : ctrl+F copy code baris atas sekali dan paste kan)
-Search [enter]

<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
<span class='post-author vcard'>
        <b:if cond='data:top.showAuthor'>
          <data:top.authorLabel/>
          <span class='fn'><data:post.author/></span>
        </b:if>
      </span>

3rd :
Copy code iklan nuffnang atau apa saja dan paste kan dibawah penutup code diatas
(contoh jika dari nuffnang : Nuffnang --> Login --> Add ads --> [copy code between contents] --> Paste kan dibawah code seperti diatas </span>)


dah siap...

Selamat mencuba =)
Baibai..
See ya..

13 comments:

Pupel Liyana said...

pupel cari tuto ni thanks ya

Gnie@SimplyStyle said...

most welcome pupel :)

RuSyDi said...

thanx for the tutorial;)

Ashraf Latif said...

thanks sebab bagi idea :)

MD said...

Thanks Gnie...

Earning Aku said...

Thanks :)

IEQAH said...

thankss gniee omeyyyy

Cik Cyida said...

ok, camtu eh :D

Aril Impian said...

INFO MEMBANTU

http://arilimpian.blogspot.com/

Nabeel Fikree said...

Thanks for the tuto! Hehehee

sa mic said...

thank you yah! lisa dah cari lama dah yang ni, hehe

mrpolie said...

Thanks... tuto ni membantu saya... do visit my blog mrpolie.blogspot.com

Istikharah Cinta said...

Thanks..for tutorial..I like.. :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala