Pemanis blog =)

Search

Wednesday, April 6, 2011

Cabaran 30 hari VCO...[week 1] [day 9] + Bio-oil Review

Assalammualaikum...

Morning ^_~

eh..eh harini berapa haribulan...keh keh keh...dah termiss nak update VCO...saya bz sgt...so sorry...dan cabaran pun failed...hehe...tapi gnie still makan tiap hari...cuma report je tak tulih kat blog ;P

Sedar tak sedar dah seminggu dah amalkan VCO..hee



Hasilnya..(^_^) sebenarnya cam bese je...dah tak rasa apa sgt coz perbezaan paling ketara masa mula-mula makan je..yelah sebelum tu kan memang badan lemah kan...

Tapi siyes jerawat memang confirm segan nak hinggap =)
ada juga naik tapi kecik sangat, esok die surut balik...takyah bazir beli ubat jerawat...
terjadinya jerawat tu bukan apa lah, cuma sebab biasalah perempuan kan ada time hormon celaru...
time tu memang biasanya akan naik jerawat dengan banyaknya..tapi alhamdulillah...kali ni boleh dikira yang naik tu..hehe...naik pun kecik sangat...sangat...esoknya hilang..hee...
InsyaAllah, nak amalkan sampai bila-bila =)

tapi....

kalaulah boleh hilangkan parut jerawat kan best...hehe

Bekas parut jerawat masih ada...huhu...tak kisahlah sebab VCO ni takde sebut pun untuk hilangkan parut.. :)
maybe kena makan collagen pulak...mahai sikit

BIO-OIL

untuk hilangkan parut gnie guna minyak bio oil je sekarang ni...try-try...
baguslah minyak ni...
harga lebih kurang VCO...murah lagi sikit
just takleh telan je =)
Boleh sapu kat muka dan badan yang berparut...
hasil positif jugak...gnie baru guna 3 hari...
Parut yang baru memang senang hilang..muka ni lambat sikit coz semua parut lama...huuu

gnie ada alahan ngan seafood...
kadang gatal takleh tahan...gatal macam dari bawah kulit tau...
then garu sampai tak sedar luka
pastu ape lagi
parut lah...
tapi parut baru...
dah sapu Bio-oil...dah pudar...yeay...hehe

ni rupa minyak bi0-oil tu =) beli botol kecik je..banyak jugak isinya



p/s : tengah berusaha hilangkan parut di kaki..hasil kenakalan/keaktifan/kehiperaktifan masa form 4 punya...huu

Selamat mencuba yea...
I love these two products V(^_^)V

6 comments:

muCux said...

dear i pkai bio oil jugak tp cam ssh jew parut nk iLang hihihihi myb sebab parut dah sebati kot. . .n i br nk cube vco agak2 leh x jerawat2 kat muke i iLang dalam mase 3 hari?

Gnie@SimplyStyle said...

@muCux : hehe...gnie pun parut baru je yang cepat hilang...yang lama-lama tu tak tau la nak hilang ke tak...tawakal je..VCO ni pulak depends..tapi majoriti yang makan mmg dpt result positif =)

muCux said...

dear VCO nie tgh berlumba ngan EPO
tp i tgk sama lebey kureng jew kot. . .

ardinihumaira said...

Gnie.. dni sapu kat muka skali hehe.. satu makan, satu sapu muka.. tapi malam je la... pagi dni tak sapu

Gnie@SimplyStyle said...

@muCux : EPO..baru google tadi =) ..aah macam lebih kurang je kesannya..tapi harga lagi mhl sekali ganda ek...hehe..not sure sebab tak penah beli... =)

@ardinihumaira : hehe..tula awl2 dulu dok sapu jugak vco ni kat muka..sekarang dah malas nak cucuk2..buat makan je..untuk sapu guna bio-oil je...bau pun wangi =) hehe

HonEyBuNNy said...

vco memang terbaik la kan...;-)

bio oil ila xcuba beli lagi..ramai dah cakap bagus...sbb xbyk ada parut jerawat..ehhe..tapi nak beli jugak...huwawaw

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala