Pemanis blog =)

Search

Monday, April 18, 2011

Happy Birthday Abah & Jalan-jalan cari makan =)

Today, 18/04/2011
Selamat ulangtahun kelahiran ke-57 wahai daddy ku.. (^_^)
Semoga di kekalkan kesihatan dan panjang umur..

Birthday kali ni tak beli kek..boring makan kek...sebab baru je makan birthday k.ipor seminggu lepas
tapi malam tadi sikit lagi nak pukul 12 kitorang pegi makan ramai-ramai..
Best bila berkumpul...
Yelah masing-masing kerja, dah kahwin, nak berkumpul ramai-ramai need an event lah..

Ni nak kenalkan satu restoran yang kitorang pegi semalam
Nama restoran ni unik..Restoran 'Putera Ayu'
terletak di Shah Alam..dekat sgt ngan umah den ^_^
Aku suka interior design restoran ni..walaupun dalam kampung
Sayangnya takde DSLR nak amek gambar..hehe..kalau amek pakai phone camera confirm tak nampak design die..tapi damai la makan kat sini..walaupun music die pasang agak bising...huu...

Nah aku amek kan phone no kalau korang nak pi booking...hehe...
Haa...kalau nak tengok design restoran die pun bolehla masuk website die
www.puteraayu.com
Tak tau pulak restoran ni masuk JJCM (jalan-jalan cari makan)..baru tengok kat website die

Sirap Laici diorang memang sedap =)
Makanan yang aku order rasanya bolehla tahan...daging masam manis, liat sikit
 Tapi food presentation failed lah
ngee selamba je nak comment
tengok gambar bawah

 Huu...takde piring lagi kecik ke..melimpah dah

Maybe waiter diorang still training kot...
layanan memang mesra
just time menghidang ade yang tak kena..huhu
malas nak komen banyak...
Asalkan makanan aku rasanya sedap aku ok je... =)

Tapi tanya my family, masing-masing dah taknak gi dah..
maybe bukan taste my family atau tukang masak bad mood, masak jadi tak sedap...ngee

Apepun kalau korang gemar chase kedai-kedai yang pernah masuk JJCM bolehlah test restoran ni..harga pun sedang-sedang la...tak mahal dan tak murah

p/s : hehe Putera Ayu..unik kot nama dia...huhu...aku dok bayang nyah je nasib baik semua lelaki & wanita sejati

5 comments:

ardinihumaira said...

nyumm cedapnye Gnie mamam :D

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

Fantastic Ajane said...

wah macam sedap la..terliur tgkny..hehhe.. da la x breakfasat lagi ni...:) sihat gnie..lama x see u around la..:)

Abang Stalker said...

hapy belated besday 2 ur dad,gnie.. :)semoga sentiasa di dirahmati Allah..

Fantastic Ajane said...

singgah lagi k..:) hehee.. lawat2 pengomen entri ni..:)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala