Pemanis blog =)

Search

Sunday, October 30, 2011

Break FREE with Acuvue Lens (Free trial lenses)



Meh meh sini sesiapa berminat nak try acuvue lens PERCUMA (saja besarkan)..acuvue ada bagi free lens tau. murahnya hati =)

ada 2 types untuk di pilih

Daily disposable (3 pairs free)
&
Bi weekly

Gnie dah register, & receive sms dari Acuvue
tinggal nak claim je

nak kena pergi Focus Point untuk claim lens free.
mestilah pilih focus point yang paling dekat. ^_~

Acuvue ni best tau, lens nya soft sangat, dulu first time pakai lens Gnie memang pakai clear lens je dari acuvue ni yang monthly disposable. RM120 (6pairs). Diorang tak jual per pair..huhu..sekarang dah beralih arah la kan. dah tak pakai clear lens sebab Gnie ada masalah keliru mana satu depan mana satu belakang (right side & wrong side) huhu =.= dah tua pun x reti nak beza.

Sekarang pakai conventional lens je, korean lens yang color-color senang sikit nak bezakan depan belakang. Tahan setahun, tapi...Gnie tak pernah pakai sampai setahun kot..huhu asal rasa mcm dah tak best nak pakai terus tukar. dats me, lain orang lain caranya kan.

 eh tapi since acuvue ada bagi free trial 3 pairs ni nak la merasa jugak kan ^_~
Lagipun daily disposable, pakai sehari buang. mesti lebih selesa =) Nanti bila-bila ada masa nak gi claim =)
Mahal kot daily disposable lens ni. Sebab pakai buang kan. huhu

Apepun, kalau dah start pakai lens make sure kebersihan diutamakan okey =) Sayangi mata anda.

Korang nak jugak ke?
KLIK SINI

p/s : teringat first time pakai lens, takut gila nak 'cucuk' jari masuk dalam mata, optometrist tu gelakkan je..sampai hati T_T

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

12 comments:

Abg Stalker said...

berani dia gelakkn gnie.cucuk je mata dia.x fhm ke org 1st time mmg le neves. :D




jgn la ckp tua..terasa.hahaha

...sWeeT uMi... said...

best nye dpt free ni..jap g nak isi gak lah hehehe...sama la cam umi, 1st time nak pakai sampai merah2 mata ni, takut nye pasal...

GnieSyazni said...

@Abg Stalker nthnye..tolongla bancuh kopi ke ape ke kan sementara tunggu keberanian tu dtg...lalala

aik..terasa tua ke..haha

GnieSyazni said...

@...sWeeT uMi... hehe..isi umi jgn tak isi, lens percuma rugi tak amik ^_^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sy sekarang ni pakai fresh lens..selesa sangat pakai walopon pakai sampai malam sebab balik keje malam..

kalo dulu gune korean lens pedih gak mata pakai lama2

oya said...

interesting..but tak pakai lens..haish!

Ardini Humaira said...

whoaa.. pcuma? nakkk!

GnieSyazni said...

@♥NuR SyAFiQah♥ Kite x pnh try fresh lens, maybe akan try =)

Korean lens ada yang boleh pakai lama, tengok water content nya. =) gnie biasa kalau kena lama kat tempat aircond macam office tu memang akan bawak lens spare atau spek =)

GnieSyazni said...

@oya hehe kalau tak rabun untung la oya takyah pakai lens, mata ori lagi best =) tp cam gnie ni rabun nak kena pakai jugak T_T

GnieSyazni said...

@Ardini Humaira cepatan pergi link yang gnie bagi tu..hehe

JAI said...

Ada lagi kerr? huhu..nak cuba pakai untuk pikat Fasha sandha..hehe.. Nice Blog you have here girl..Keep it up and always update good quality of entry..mesti buleh punyerrrr

GnieSyazni said...

@JAI Rasanya ada lagi, tryla tgk kt link yg gnie bagi =) Tq jai

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala