Pemanis blog =)

Search

Friday, October 21, 2011

=) Ceria pagi Jumaat


Assalammualaikum WBT

Alhamdulillah..berkat doa semua..incik Naim (MyMan) dah sihat =) discharge dari wad hari Rabu..Thanks semua..after 2 weeks demam+batuk+mata bengkak+etc etc. Gnie taktau la..semua nya datang sekaligus dan dia sekaligus berenti merokok. emm yeke awk? harap berhenti terus ye smoking tu =)

Kisahnya, Minggu Lepas..seawal dia kena penyakit tu.
Actually seisi rumah dia demam, dari abg ipar ke anak buah ke kakaknya dan akhirnya ke myMan. Yang lain semua sihat dengan jayanya after few days. Tapi anak buahnya pun kesian, masuk wad jugak, mujur tak suspek apa-apa.

So myMan pun macam tak suspek apa-apa, hari-hari dia sms, esok baik la ni, tapi tak baik-baik sampai tahap sehari makan berapa suap nasi je, tak larat. Allah nak uji hambanya, time Abang dia kat Kajang bawa gi hospital Kajang, start dari tu lah tetiba doktor mengeluh kata suspek kencing tikus tapi tak terus masuk wad coz suspek je.

esoknya, doktor call kata positif kencing tikus, luluh hati ni masa dapat tau. myMan pun ditahan kat wad, cucuk sana cucuk sini masuk antibiotik, kena ambil sampel darah hari-hari. To be truth, Gnie tak sempat tengok dia kat wad, sy pun masa yang sama demam pening pusing-pusing. maybe stressed sangat kot. Tapi nak pegi jugak sebenarnya cuma time dah plan nak pergi tengok, abang no3 balik kerja lambat..so tak dapat pergi tengok. Nak gi sendiri like always, myMan tak bagi, nak pergi malam dia kata takleh masuk punnn...hmm pasrah. Awek jenis apa la kan, pakwe sakit tak gi tgk. =.=

lepas sehari dua kat wad, tetiba doktor kata takde kencing tikus pun. Eh, konfius. Tapi tu semua kuasa Allah, dia yang mendatangkan dan menyembuhkan, plus doa dari ibu-ibu sangatlah mujarab (wahhh ibu-ibu) 
Betul la kan, his mom, my mom, kakak-kakak dia pun dah jadi mom ^_~ actually semua doa dah dimakbulkan =) kawan-kawan blog pun mekaseh sangat Alhamdulillah. Semoga awak semua sihat juga selalu =)

then, Akhirnya semalam/kelmarin, huu lupa. myMan dibenarkan keluar hospital & tapi tangan bengkak-bengkak kesan kena cucuk. huu sian. Dia still kat Kajang, kita masih jauh awk..haha gedik.. mehla balik Shah Alam =)

Miss u babe..blush

im recovering too =) Alhamdulillah

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

6 comments:

Mr feckry said...

alhamdulillah..kesembuhan itu dari Allah

Ardini Humaira said...

semoga sembuh sepenuhnya, amin..
:)

qlah said...

wah..

tengah munge2 cita ye kak .. hehehhe .

congratz.. ;D

moga bahgia , Amin =)

onie said...

alhamdulillah selamat semuanya :)

Dhinai said...

Alhamdulillah ....bolehlah senyum
semula kawan kite ni ye....semuga sentiasa begitu hendaknya..

cik EPAL said...

Alhamdulillah . semoga sembuh seperti biasa dan happy happy selalu :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala