Pemanis blog =)

Search

Friday, October 7, 2011

Kisah si ladies

Dah jadi rutin, gnie akan pi post barang customer tak kisah la pejabat pos mana kan..ikut mood..^_~
Petang tadi, gi pej. pos kat *****
Tiap kali pi pejabat pos tu mesti ada sorang ladies merayau dalam pej. pos tu
dia akan mintak sorang singgit kat orang-orang yang ada dalam pej. pos. tu..
pernah la jugak bagi, tapi taklah tiap kali pergi gnie bagi, baik nya hati, tengok la juga time bila hati tu nak jadi dermawan...^_~
sebab memang tau dia mintak singgit nak beli rokok (main thing)
kalau ada dapat lebih dia akan beli makanan & air..
nak dijadikan cerita..
Tadi ladies ni mintak singgit kat sorang mamat ni,
mamat ni tengah pos barang time tu so ada duit lebih sen sen dia pun hulur la kat ladies tu..

part ni rasa nak gelak tengok..
ladies tu ambik duit syiling yang mamat tu bagi & masukkan dalam tabung derma kat pejabat pos tu..
dalam hati sy ' nice, dia derma guna duit yang orang derma kat dia '
so sy perhatikan je..
lepas dah masuk kan syiling dalam tabung,
dia pusing balik kat mamat tadi mintak singgit..
hahaha..
rupanya dia tak terima duit syiling
nak duit kertas singgit..
demand ye kau..
hehe...
ikut kamu ler..asalkan tak kacau orang sudah 


lesu



Photobucket
**************************************************** 
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

10 comments:

Dhinai said...

Cuba bagi rm10 dia mesti tak terima sebab dia kenal duit singgit je...hahaha

kaizen said...

kat sini ade sorg lebih krg cmtu... time org tgk bola kat mamak abes kne pow makan or duit... sabor je laa....

*part paling best kalo dia nyanyi.. hahahah

Mr feckry said...

murah rezeki

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha~ seriusly?? sampai camtu skali..alahai..

Elyzatul Nastaysah said...

adoi ai.demand sunggoh si ladies tu ye.xmo duit syiling.takot poket die berat kot.hehe=)

mimie kamisah said...

Saye rase semua post office memang akan ada orang macam ni kot.. kat tempat saye pon ade gak.. hehehe..
Anyway, nie first time saya drop comment.. nice blog! :)

qlah said...

org macam tu pun ada erk ? herm... dunia...

budak penjara said...

ntah2 yg mintak tu lebih kaya dari kita..haha

Cik Meeja said...

Kekeke..Macam2 ragam manusia..Sib bek lg la ladies nih x kaco org..Klu jenis yg kaco org tu yg membimbangkan tu..Cam Cm kene ari tu..adesss~T_T

GnieSyazni said...

@Cik Meeja CM kena camne? hehe die ni mmg tak kacau orang..tp ada org yg tak berani dkt2 ngan dia..haritu gni pi post brg die boleh baring kat sebelah...haha...biarkan jelah..jnji tak kacau

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala