Pemanis blog =)

Search

Saturday, August 27, 2011

Bio Essence Tanaka White Skincare Product


Started using Bio Essence Tanaka White Skincare Product
SRG dah tolak tepi..not for my skin
Tak sesuai**..yeye je entry SRG sebelum ni pong pang pong pang best giler..huu T_T
Tapi dah lama guna, dah nak dekat habis 1 set/almost 2 months baru terasa betapa tak sesuainya**..
Makin teruk**..susahnya nak cari yang betul-betul sesuai dengan muka..

Ok, untuk bio essence ni baru cuba dlm lebih kurang seminggu
taknak la ckp result dulu, takut dah..
tapi setakat harini sy puas hati**..

Beli ni pun buat keputusan drastik..lagi seminggu raya sape yang berani nak tukar product muka..huhu..tapi fikir-fikir memang tak boleh terima dah SRG**. fullstop


Cuba trial set supaya tiada pembaziran kalau tak sesuai..harap sesuai sebab suka texture skincare ni lembut sangat, dan bau die pun lembut sgt. Creamnya macam pelembab, mudah disapu dan tak berminyak**. Banyak lagi sebab yang nak puji tapi tunggu dulu ek..tengok sesuai ke tidak dengan kulit sy =)






Bio Essence Tanaka White Trial Set
Price : RM29.90
6pcs/1set seperti first picture
  • Gentle Cleansing Foam 30g
  • Bright White Clarifying Softener 30ml
  • Rejuvenating Day Cream 10g
  • Renewal Night Cream 10g
  • Skin White Perfecting Mask 1pc
  • White & Firm Double Action Essence (sachet separately) /yang color pink kat atas




Will try it sampai habis trial set =) baru bagitau nak beli lagi ke tak =)

Thanks for reading
Have a nice day everyone

** as for my skin, other people might experience different result due to differ of skin set

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

12 comments:

zOeY zAu YaH said...

selamat mentry hehe...ssh kan nk cari yg sesuai dgn kulit.

starzieti said...

klo okay nt gtau la ek. boleh try jugak nt. :)

Cik Meeja said...

CM still tgh mencari2 produk yg seswai..Dulu penah guna produk ni, awal2 cambest, da pakai lame2 cam x best plak..Uhuhuhu~Tp bak kate Gnie la kan, different people may experience different results..So, selamat mencube! =)

miss.diellalla&mr.amsyar said...

hai..I pon baru try tanaka white ni..lebeh kurg time u try la 2 weeks b4 raye aritu..

mcm ok..
da habi trial kit tu
i beli la yg real pnye..
hope ok la..=)

AyaZuki Is Cullen said...

sekarang pakai lg x? update la lagi pasal produk ni :)

Gnie Syazni said...

@AyaZuki Is Cullen : dah tak pakai..pakai cosmoderm je skrg sbb nak cure jerawat..BE ni kalau time naik jerawat akan buat kulit sy lagi worse..sy tahan pakai lebih kurang 2 bulan je BE ni..tapi memang best sebab nampak kesannya,parut-parut pudar & kulit makin bright, tapi maybe lebih sesuai untuk kulit yang tak naik jerawat :)

Anonymous said...

Sebelum ni pakai 1 set safi rania gold.muke jd terlalu berminyak dan banyak jerawat kecik2 tumbuh terutama pd bhgn dagu dan kulit wajah menjadi kusam.tertarik utk mencuba product BE tanaka white maka sy bli dahulu trial kit sbg percubaan.baru guna selama seminggu hasilnya jerawat sy semakin mengecil dan hilang.terasa kulit muke lebih lembab dan tidak bminyak.

scha wana said...

nk cri dkat mana ye set trial neyh ?

scha wana said...

mane nk cri set trial neyh ye ?

scha wana said...

nk cri dkat mana ye set trial neyh ?

Gnie Syazni said...

scha wana : kt watson ade :)

Anonymous said...

Sis mcm mne ok ke pakai?

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala