Pemanis blog =)

Search

Tuesday, August 23, 2011

Tips :: Pernafasan Yang Baik


Bila rasa marah atau takde idea Gnie gunakan kaedah ni nak relaxkan otak..
Gnie buat satu note jadikan mcm bookmark letak kat diari..so sebelum nak emo2 menulis, bila terbaca ni, tarik nafas panjang2 rasa tenang sikit nak menulis..bila dah tenang, tak jadi nk tulis dlm keadaan mrh..hasilnya diari gnie dah jadi buku resepi..haha..ngarut kan

Mengatasi Masalah Gemuruh
Tarik nafas dan hembus nafas melalui hidung

Meredakan Perasaan Marah
Tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut

Mencari Idea Baru
Tarik nafas melalui mulut dan hembus melalui hidung

Meredakan kesakitan
Tarik nafas melalui mulut dan hembus melalui mulut
(yang ni selalu tengok kat tv, time babak wanita nak bersalin ^_~)

Menghilangkan Tekanan
Pejam mata, tarik nafas perlahan-lahan melalui hidung dan hembus melalui mulut

Cuba try, pasti berkesan =) especially meredakan perasaan marah tu..
Pernafasan yang betul sangat membantu tau =)

till then
take care
^_~

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

2 comments:

Zura said...

byk lebihnye menarik nafas nie...kekdg bile dh tarik nafas dlm2 xjd nak marah...

SyUhAdA said...

wahh..tips yg bgus..
leh amalkan nie..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala