Pemanis blog =)

Search

Tuesday, August 23, 2011

Kek dah siap =)


Ahad lepas kakyang a.k.a akak kepada myMan de bagi free kek dari kedai dia..hehe..sedap pulak kek gula hangus a.k.a kek sarang semut..dah lama tak buat...dulu biasa buat pastu de sekali baking gula terhangus sangat pulak..so jadi pahit tak best..terus malas nak buat kek tu...haa...nk buat kek ni perlu kesabaran time cairkan gula tu.. =)


Ni kek yang diberi =) haa sape nak cuba boleh gi blog Farah Delicious Delight
Pasti tak nyesal =)


Harini merajinkan diri, cek kt dapur semua bahan ada..apa lagi..
Bab buat kek serahkan padaku =) lalala..sbb mak tak berapa rajin buat kek..
Tapi anak dia ni dah dikira hobi kot..haha
Kadang tlg bake je, mkn nya tak..seronok tengok family mkn =)

Dengan senyum maneh..siaplah kek sarang semut ni =)
Tapi Gnie ngelat..perap 1 setengah jam je..patutnya 3 jam, baru die jadi mcm sarang semut tu =)

Hasilnya

Gambar ada flash..suka tengok kilauan emas gula hangus tu =)
ni color tanpa flash, yes color sebenar =)
Panas dari periuk kukus

Kek ku bagai di pam-pam..
tak potong lagi..
nanti dah potong nak tgk tekstur dalamnya pulak
jadi ke tidak ni..

Mintak-mintak jadila sebab gni kacau sendiri (manual je) tak guna mixer..eh entah apa namanya benda alah tu..alah pengadun bahan tu..gara-gara malas nak selongkar dari kabinet a.k.a store kecik..heheh..
tak sabar tunggu berbuka =)

nyum..nyum
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

7 comments:

SyUhAdA said...

mcm sedap jer,gnie..msti x sbr nak rsa kan..

kaizen said...

elok kalo tuan blog sedekahkn kat sy...

qlah said...

salam sis . wah.. best nye . hehe . mintak sikit ;D

GnieSyazni said...

Syuhada : hehe..mesti2

Kaizen : sedekah ek..ssh nk pos

qlah : meh2 nk suap...haha

...sWeeT uMi... said...

mak gnie sama la ngan akk malas nak bake2 ni hehehe...bile la nak dpt seru wat kek ni...gnie mintak resepi mana tau terrajin nak wat hehehe

mamafarah4 said...

tq tlg promote...

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

yg gnie bt tu kuih apam ke?

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala