Pemanis blog =)

Search

Thursday, August 11, 2011

Lebaran yang menghampiri =)


Lebaran~ terasa kesayuan..lebaran~ takbir bersahutan
Lebaran~ memuji keagungan..
Bergema suara syukuri nikmat Tuhan~

hehe..teringat lagu yang dinyanyi Dato' Siti Nurhaliza..
antara lagu yang melekat di hati selain lagu-lagu raya lama =)

Sedar tak sedar dah masuk 11 hari kita berpuasa..tak lama dah ni..cepat je masa berlalu
rasanya semua dah biasa kan, takde masalah dah puasa sbb dah tengah bulan ni..perut dah ready sedia maklum lunch nanti takde makanan =)
takde lagi simptom-simptom tercekik air liur sendiri, gastrik, pengsan2 kan.. =)
kalau ada lagi tu, tepuk dada tanyalah iman..

Korang dah ready persiapan raya? baju, kasut, kuih raya?
yang ladies makeup raya dah tau nk macam mana? handbag baru ke tahun ni?
haha..kecik-kecik dulu kalau puasa tak cukup sebulan mak ckp tak boleh raya...lalala
tapi biasalah, perempuan yang akan meriah time raya.. =)

Sy tgh pikir lagi tema pe tahun ni, baju semua tak ready, tak semangat nak buat baju tahun ni, beli siap je lah nampak gayanya..

kasut..ada usha online..wedges lagi ke tahun ni..huhu...nk pakai heels tak boleh takut japgi nmpk kurus tinggi pulak gnie ni..sbb tinggi sekarang vs berat skrg normal..kalau tambah tinggi terus underweight T_T
berkenan yang ni..sbb pakai zip je belakang..

pic from Cala Man

nampak design camni kat cala man milik hentakberlipat..korang kenal?..opkos la kan..ngee kasut kat situ kebanyakannya menarik dimata ku ini..Rambang mata tapi tak penah try beli lagi..dan tak pernah beli kasut online..kalo kat kedai ada ke jual kasut cmni ek? cecite sesape tau kat mana..

Pastu raya nanti mesti nak pakai shawl kan..kan..ngee..kalau tudung segera..dah semestinya kena pilih yang cantik2 ekslusif macam chiffon atau gaya baru sekarang ni jenis mcm ada hood style..tudung bawal pulak nak yang ada batu banyak2 tu..cantik..banyak pilihan citarasa masing2..mak sy yang tak reti pakai shawl pon, time raya tetibe nak pakai shawl..hehe..mangsa nye ni lah anak perempuan sorang ni ha nk kena lilitkan..

Gnie..confirm lah pakai shawl =) ni shawl baru update malam td kat SimplyStyle Collections..glitter didalam, kerawang diluar..double sided.. =) nampak glamor di pagi raya



Shawl Edisi Lebaran boleh tengok kat SimplyStyle Collections
sudi-sudi la singgah =)


Macamana persediaan raya awk semua..banyak dah beli? huhu share ngn gnie boleh..
kot-kot datang semangat raya ni..ape-ape pun tak ready lagi ni..huu T_T


Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

9 comments:

...sWeeT uMi... said...

tak pe gnie, nnti masuk ari ke 20 lebih puasa mesti dah ada semangat raya tu...tggu je la hehehe...eh cantek la wedges tu...bleh la umi usha2 kat situ jap [:D]

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?72efdadf764cc0a3f5968730fd3938a3

cheq sue dieyha said...

semua dah ready,tggu wat kek n biskut raya je.hehehe...:D

Cik Meeja said...

CM blom wat persiapan pape lagik..Uhuhu~

Tema pon xtau lagik..

Bz manjang..Xdan nak pk p'siapan raye..Adesss~~ T_T

zOeY zAu YaH said...

cantik..!

Lizzie Yasmin said...

OOOooooo raya ngan tak sama jer.. tak beza pun.. shopping must go on.. hehehe

qlah said...

salam sis .

aww ! cantik la u . hehe .
*pengsan ! hehe .

*salam ramadhan ~

Elyzatul Nastaysah said...

hehe..kite tak prepare pape pon tok gaye.bj gaye pon tak beli lagi=)

Cho Zila said...

suka kasut tu tapi konpom tak leh pakai...

Ardini Humaira said...

dni kasut raya lom beli lagi :D

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala