Pemanis blog =)

Search

Loading...

Friday, August 26, 2011

Tips Solekan Manis Bertudung


Selsema dah datang lagi, seksa kan selsema time puasa..takleh nak minum ayor..sob sobs

ok ni gnie nak share, semalam baru beli intrend September =)
Menarik intrend kali ni banyak cerita tentang hijabis =) sempena raya..
so dalam tu ada diselitkan seperti tajuk diatas..
Tips Solekan Manis Bertudung

(olahan ayat sendiri je, gnie just summarize sikit2 apa yang ditulis ye)
  • Elakkan solekan terlalu galak atau bersifat eksperimental. 
  • Perlu bersolek yang tidak keterlaluan, jangan tak bersolek langsung nanti tudung lebih menyerlah dari muka =) biarlah harmoni.
  • Untuk wajah bulat dan lebar, gunakan teknik shading tetapi jangan terlalu gelap hingga menghilangkan keayuan ajah =)
  • Apabila shading di bahagian rahang, pastikan ia dipanjangkan sedikit kerana apabila memakai tudung ia akan menutupi sebahagian besar tepi wajah.
  • Jika belum pandai guna shading tools, just gunakan bedak asas shj, senang diperbaiki jika ada kesilapan.
  • Bersolek sebelum pakai tudung
  • Untuk Touch Up, sebaiknya leraikan tudung dahulu, tinggalkan anak tudung sahaja bagi mengelak makeup terkena tudung dan juga memastikan kamu boleh melihat keseluruhan wajah 
Selain Tips, 
ada tutorial makeup & shading untuk mereka yang tak yakin kalau tak pakai tudung awning(visor).
means bila pakai tudung lekap dia rasa muka lebar dan bulat..makeup yang diajar sangat natural =)

Nahh preview sikit..sorila guna hp cikai je T_T


Satu lagi, ada blogger Fashionista Maria Elena buat tutorial penggayaan shawl, korang tau la kan how she is..cantik orangnya pakai la ape pun  =)

Jangan lupa dapatkan inTrend September 2011 =) sebelum habis dipasaran
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

6 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

dak maria tu x de la cun pun.cantik lg gnie.serius k.cuma dia sewel ckit pki mcm2 gaya kn.ble org nmpk 'gaya' apa2 pun bole nmpk cantik.

-kanta mata lelaki- ;)

GnieSyazni said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) : dia ada style dia sendiri..sbb tu dia nampak cantik dan adore =) pakej kan..penulisan dia pun bergaya, pandai mengolah =)

cik chinta said...

alaa...kopak lg duitku T_T

GnieSyazni said...

@cik chinta : RM7.50 je.. =)

Elyzatul Nastaysah said...

awak pon cntik gak cik gnie=)

Nj said...

haha.
terkejut ai tgk senior masuk mag.
wakaka.


eh, hai :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala