Pemanis blog =)

Search

Sunday, August 21, 2011

Review : Concealer


At last..Gnie akan review 3 concealer yang biasa & pernah gunakan
Elianto
SilkyGirl
Avon

Concealer yang mula sy pakai ialah Avon, then SilkyGirl dan sekarang Elianto..

Sy review Elianto first..sbb ia paling powerful.. =)

Concealer Elianto

Concealer dah berbulan-bulan pakai..tak berapa ingat tapi more than 6 months..baru 1/3 je pakai =) see 1/3 dah lopong..mmg perangai...suka usik satu tempat je..tak suka calit rata2..if ada tu means 'ter'calit la tu =)
Suka & Tak suka
Concealer elianto ni paling powerful nak menyamarkan noda-noda, parut hitam, parut jerawat, sometimes frackles (macam jeragat juga tapi bintik-bintik), dan lingkaran gelap bawah mata ofcourse..selama sy guna, okla. Not so much..sebab ia terlalu thick, then bila dah lama pakai, jadi oily sikit, maybe sebab creme base, kulit gni sensitif sikit dengan cream. Yang lebih tak best, sy terbeli dark shade 03, adeh..bila pakai jadi macam shading kat muka..muka jadi kelabu..maybe sbb color kan..

time beli tu ada tanya SA, 'takde shade lain ke awk, yang lighter?' SA tu jawab 'takde, mmg takde', disebabkan first time beli brg elianto, so blur2 percaya je ckp SA tu, tp basically mestila ada yang light kan..maybe dia pekerja baru T_T..dan atas ke'blur'an sendiri, main beli jugak yg dark tu coz time tu memang jiwa terkinja-kinja nk try concealer elianto. Hasilnya Not so bad la, maybe if lighter sy suka kot..oily tu boleh cover =) dan disebabkan ia dark, sy jarang pakai, sbb tu boleh thn lama =) Harganya tak berapa ingat, rasa macam 21++. not sure

Concealer SilkyGirl
Yang ni light dari elianto, mmg kulit sy, ok je..Beli lepas concealer Avon habis, jarang pakai
Suka & Tak Suka
Ianya lighter dari elianto, tak terasa muka pakai cream, tapi not really good as coverage. Parut-parut hitam tak boleh dicover, kalau untuk cover dark circles bwh mata boleh =) ni pun dah lama beli, lg lama dari elianto sebab harganya lagi murah, tapi jarang pakai, so sampai sekarang tak habis-habis..T_T

Concealer Avon
Concealer ni adalah concealer first yang sy try, time tu baru start kerja, baru nak start belajar makeup, nak kena jaga penampilan (selama ni keluar naked face je T_T), time tu rumah takde internet pun, nak google brg best pun tak boleh. Macam biasalah kalau namanya baru nak mencuba, dont expect too much la kan.
Concealer ni duo, sekali dengan foundation, yang dalam tube tu foundation, concealer dekat penutupnya..convenient kan =)
Suka & Tak Suka
Suka bila pakai ia boleh cover/just pudarkan parut & dark circles tapi ia cepat hilang, dah pakai lama nanti tengok muka kat cermin dah ada parut-parut tu menyerlahkan hiasan di muka =) Walaubagaimanapun (tatabahasa) see..hampir habis sy guna...time takde pilihan kan..time tu baru kenal concealer kan..nak taknak guna jela. =)

Ok kesimpulan sekarang, sy tak jumpa lagi concealer yang betul2 boleh menepati apa yang sy nak =)
tapi nasib baik ada bb cream skrg ..bb cream best =) next time sy review bb cream yang baru beli, selepas dikecewakan tak dpt beli bb cream online..kene belit dengan seller T_T ada cerita kat entry sebelum ni dan lanjutan disini

Have a nice day semua =)

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

7 comments:

Eyka said...

wahhh~ boleh la try tiga2 nti :)

Hassanah said...

mcm best je concealer elianto tu,
nanti nk try la
hehe

cheq sue dieyha said...

nanti2 cepat review bb cream tu eh!:D

cik chinta said...

da try elianto pye concealer ni, ade lg best, concealer dr dermacos. kompon licin, dan dia ble jg trus jadi fondation. tp mahai lee..tp tahan lama, myb bertahun br nak habis. cepat2 wat review bb cream, saya blom pnh ada bb cream lg ni.

isha said...

yang.. concealer ni untuk ape..

norshila ibrahim said...

x bl2 lg concealer..nk tutup sket parut bks jahit ni..huhu..

Abang Stalker said...

prmpn bole le pki..sbb pki tudung,org x nmpk beza mke dgn leher. :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala