Pemanis blog =)

Search

Sunday, August 7, 2011

Review : Maybelline Angelfit Two Way Cake Foundation

Product ni sy beli 3/8/2011 haritu..hari Rabu kan..
memang tak teragak-agak nak share info tentang produk ni..sbb ianya super ohsem =) best sesangat..

First try, dah jatuh cinta..dalam hati berkata-kata, rasanya dah jumpa produk yang dicari =)
Maybe its Maybelline =)



Buka kotak ada ni kat dalam =) sy beli yg refill je..


color  Very Light Ochre (code OC0), color suit untuk kulit kuning langsat =)
First purpose nk try je..tapi sbb dah memang suka..next time kena beli dgn casing nya =)

Apa yang best tentang angelfit 2way cake foundation
- Tak berbau =) (ada sesetengah bedak/foundation yang berbau wangi sangat ataupun hapak, yang ni takde)
-Mudah apply (just dap kan sekali je pun dah melekat kat kulit)
-Medium coverage if tak basahkan span, high coverage if basahkan span
-Tahan lama, sy pakai dari pagi sampai petang =)
-Ada vitamin E , boleh halang kedutan =)
- Fits skin tone untuk orang Asia, mean tak putih macam tepung gomak..die just blend to your skin nicely =)

Harga : RM28.90 (after promotion - still mahal for me T_T)
Harga sebenar : RM35.90

Bab harga mmg mahal kot, tapi kalau elok, takyah risau harga la kan =)
Isi die padat, so untuk sekotak tu je rasanya boleh tahan berbulan

Will repurchase it again =)

Thanks for reading ^_~ 
goodnite


Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

8 comments:

Shaherah said...

wah yeke.. bagus ea.. nanti shera nk try lar.. ^_^

Eyriqazz said...

tentu lebih berseri2 lepas ni kan?

...sWeeT uMi... said...

mmg best pakai bedak ni...dulu umi pun pakai yg ni...skrg try2 pakai produk dato' ct hehehe

Ardini Humaira said...

bedak kan kadang susah tol nak kena ngan kuit kita dni. masih tercari2 bedak paling ok ngan dni. cuma la ni dok pakai avon ideal white tu... hehe

cheq sue dieyha said...

vitamin E bukan tuk halang kedutan jew tau tp elok untuk mengurangkan parut2 jerawat kt muka.:D
btw,thanks 4 follow.nt cheq sue follow gni blik..

- zuriey - said...

comel2..sesuai dgn kulit color tu

GnieSyazni said...

@Shaherah : try la Shera..best =)

@Eyriqazz : =)

@...sWeeT uMi... : produk Simplysiti ok tak sis?

@Ardini Humaira : Avon Ideal White gni tak pernah guna..tapi Avon Ideal Shade gnie guna..best jugak..tapi untuk function je gni guna yang tu =) ambik gambar untuk blogshop pun gni pakai tu je..best2

@chea sue dieyha : really untuk hilangkan parut =) tak rugi beli =)

@- zuriey - : =)

SyUhAdA said...

agk mhl laa..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala