Pemanis blog =)

Search

Loading...

Monday, July 11, 2011

Cara berkesan pakai facial mask (bertopeng/essence)

Salam,,
hai..hai..

Todays nak cerita topik beauty je..
walaupun sy tak beauty pun..T_T
tapi nak kongsi serba sikit pasal ape yang sy tau =)
boleh kan..

cerita pasal mask kan, dulu-dulu sy pakai mask bertopeng, lepas pakai, terus bilas macam pakai mask dalam tiub..what a waste..sangat-sangat salah cara tu...huhu sekarang ni baru nak reti pakai mask. so sy share sikit bagi sesapa yang tak tau lagi. Yang dah tau sila skip =)



1. Pastikan cuci muka supaya bersih dari segala bakteria
2. Pastikan tangan bersih dan dah dikeringkan =)
3. Buka plastik mask, tanggalkan kertas pelapik dan terus letak mask kat muka
4. Tekan-tekan mask dengan lemah-lembut...
5. Biarkan 15-20minit, depends..ni normal time..ikut pada arahan at the back pun ada
6. Dah lepas 15/20min, cabut mask tu dari muka
7. Urut lembut muka guna essence mask yang tertinggal tadi =)
8. Dan biarkan sampai pagi


step 1-6 tu normal step biasa kat belakang packaging pun ada tulis..
yang sy silap dulu-dulu step 7 & 8 tu selalu tak buat..rugi..rugi..

biasa Gnie pakai sebelum tido, so esok paginye bangun best sesangat..muka tak sememeh..tegang je..hehe tapi depends mask ape yang uols guna ok =)

Gnie guna Tomato facial mask..anti aging Watsons punya
guess what.. walaupun agak murah dari yang lain, harga RM4 ada sen-sen
tapi kesannya
bangun pagi kulit tight je, lembut pulak tu..halussss je...mmg best =)

ni mask tu, mask ni jenis yang ada topeng tu




so awk-awk kalau nak mask ni cepat start your enjin gi watson sekarang
atau nak try yang free tapi brand lain lah..Klik SINI sebelum 11.59 malam ni jer =)

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

11 comments:

SyUhAdA said...

besnye..
msti bgun pg2 trasa segar je kan..
nak pkai jgk..hehe~

GnieSyazni SSC said...

SyUhAdA : Aah best sesangat..bangun pagi berangan kulit super flawless walaupun sbnrnye tak...huu T_T

qlah said...

salam .

eh2 , flawless apa kulit sis . hehe .

...sWeeT uMi... said...

ooo cam tu ek, umi pun slalu wat smpai step 6 tu je...pasni leh la wat step 7 & 8 tu plak...

GnieSyazni SSC said...

qlah : Flawless lepas kena tepek macam-macam qlah..kalau tidak nan hado =)

GnieSyazni SSC said...

...sWeeT uMi... : huhu sepesen =)

haniminillah said...

akq!1kenen pakai hari2 ,,ker???
sminggu skali ker,,
sbulan skali ker,,???

haniminillah said...

akq..!!facemask ni,,kene pakai tiap2 hari ker,,sminggu skali ker,sbulan skali,,???

Gnie Syazni said...

@haniminillah : dik pakai mask 2-3 kali seminggu kalau rajin :) kalau time malas akak pakai sekali je kadang2 termiss pakai pun ada :D

Anonymous said...

Hello would you mind letting me know which webhost you're using? I've
loaded your blog in 3 completely different internet browsers and
I must say this blog loads a lot faster then most.
Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price?
Many thanks, I appreciate it!

My homepage :: ロレックスレプリカ

Anonymous said...

Adek slalu pkai mask pas balek skola tiap ary rabu, ,ok tak?

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala