Pemanis blog =)

Search

Monday, July 4, 2011

Currently Reading...Stanza Cinta

"Ya Allah, bilakah saatnya aku dipertemukan dengan pemilik tulang rusukku?"


Tajuk : Stanza Cinta
Author : Nurull Halawati

Sinopsis
Amni Sorfina memerlukan seorang lelaki yang mampu membimbingnya, bukan lelaki yang dia perlu bimbing. Dalam masa yang sama, dia berasa bertanggungjawab membimbing Irfan ke jalan yang lurus. Perlukah dia mengorbankan cintanya yang terlalu mendalam buat Taufiq, demi menunaikan sekeping janji dan amanah?
Berhadapan dengan saat paling sukar dalam hidupnya, Amni harus belajar tersenyum dalam derita dan bersangka baik dengan segala takdir Allah buatnya. Apakah ini bermakna dia harus melepaskan pergi sesuatu yang paling diinginkan, yang sejak sekian lama baru ditemui?
Sinopsis yang dipetik dari belakang novel :)

Gnie baru baca sampai chapter 3, not bad la ceritanya..cerita cinta, jujur sebenarnya tak minat sangat cerita cinta tapi as long as cerita tak berat, layan je.. dan novel ni berunsur Islam..cinta kepada Pencipta kita..Allah S.W.T. so sambil baca sambil-sambil muhasabah diri, jangan asyik melayan cinta dunia je =)

Drama tv pun sedang dimainkan sekarang kan kat TV3 setiap ahad kalau tak silap. Sekarang dah episod 2..huhu penat ye nak tunggu sambungan ahad depan..sementara tunggu tu, jomlah baca novel dulu..=)

oh yer...permulaan kisah kejadian dalam novel ni  kat uitm Shah Alam, kolej Melati & area shah alam lah..hehe sesape student uitm atau resident kolej melati mesti dapat bayangkan suasana life watak heroin dalam ni (Amni) =)

k lah
nak sambung baca...bubye
^_~



Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

1 comment:

...sWeeT uMi... said...

tadi dah komen tapi tak lepas so komen lagi hehehe
btul tu dah ada tayang kat tv tp umi slalu termiss citer ni huhuhu...

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala