Pemanis blog =)

Search

Monday, July 25, 2011

Cencalok Delights..

Pic dari Google


Last week, kak ipar bawak cencalok dari Melaka..
So harus try.. =)
First time makan cencalok..
Wat cicah ikan..woot woot..
Gaul/Lenyek dengan Cili Api, Limau Nipis/Kasturi, Bawang Merah..
Terangkat..hehe..
Selama ni tak penah rasa..dah rasa nak lagi..lagi..lagi =)
Lebih kurang rasa air belacan, tapi air belacan lagi mengancam kot..ikut lidah memasing..^_~

Cencalok yang dah proses..mengancam..hehe..sori gambar tak clear

Budu dah rasa, Cencalok dah rasa ape lagi yang seangkatan dengannya?

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

8 comments:

SyUhAdA said...

tak penah mkn cencalok lg..
budu pon rsanye xpenah jgk..

...sWeeT uMi... said...

umi pernah try mkn cencaluk ni tp cam masin sgt lk,maybe cara proses tu salah kot huhuhu...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

suka suka:))

GnieSyazni said...

@Syuhada : try la sekali..kalau makan ngan ikan bakar lagi best =)

@Sweet Umi : yekot..sbb cencalok ni memang dah masin..huhu

@Fifiey Lychee Maration : hehe suka ye..good good =)

Sheeszshira Shiraz.... said...

Cencalok fav Shiraz tu...tp, mama slalu mrh sbb shiraz suka sngt mkn cencalok...hbs je mkn confirm jp g x smpi 1 minit mst cr ubat...hehe...

GnieSyazni said...

@Sheeszshira Shiraz : uik..huhu gnie pun jenis perut tak tahan..tapi suke pedas..takleh nak halang dah =)

Cik Meeja said...

Budu mmg one of peberet lah..Eheheh~ Tp cencalok x penah lagik..Harus try neh.. =)

Abang Stalker said...

fuhh...di pg2 buta cmni bt terliur je.ni bli bt stok bulan puasa best gk ni.

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala