Pemanis blog =)

Search

Monday, July 18, 2011

Hilangkan Parut Jerawat..



Salam pagi Isnin..
How's your weekend..
Harini dah kena kerja kan..selamat menjalankan tugasan harian =)

Siapa yang ada masalah parut jerawat..meh baca nih..
as promise, sy share produk yang boleh kurangkan parut jerawat..

First...
dah tentu

Minyak Bio-Oil
yang ni if parut baru, dalam masa seminggu dah boleh nampak resultnye. The best la.. tapi oily sikit..jangan letak banyak sangat kalau tidak die jadi super oily..urut secara bulatan kat parut yang ada =)
Harga : RM32 something..

Second...
Ni memang kesayangan lah..sebab harga pun murah =)
Produk Garnier Light Overnight Whitening Peeling Cream
Yang ni pakai sebelum tidur sebabnya time tidur adalah masa terbaik untuk perbaik cell kulit =)
Time jerawat baru kering memang the best lah pakai..sy try satu malam je..bangun pagi die remove dead skin yang terkopek-kopek tu. kirenye exfoliate la kan. Takyah risau bedak tak rata =)
oh..tapi apa yang tak best, garnier light ni oily for myskin..sekarang ada garnier light gentle kan..lagi suit untuk oily skin..so try it =)
Harga tiub kecik ni sy tak ingat lah, tapi murah la untuk yang baru nak try
kalau dalam botol kaca tu yang besar RM15 something..ngee tak ingat sen sen belakangnya..


Last..eh dah last dah
Produk ni tak sure la boleh hilangkan parut jerawat ke tak coz sy baru je jadi rajin nak amalkan
tapi untuk kecutkan jerawat..yes ianya bagus..
apapun mencegah lebih baik dari mengubati kan, takde jerawat takdelah parut =)
Bedak Sejuk
Best..tapi kalau cam sy tido sorang kat bilik okla kan, kalau yang tidur kongsi tu pandai-pandai la ye..hehe
sy pakai yang ni..dari langkawi..

ni baca khasiatnya.. 
jangan lupa selawat 3x..die tak suruh pun tapi tak salah pun amalkan.. =)
and makesure bedak sejuk tu dari beras ye..ada sesetengah kat pasaran dibuat dari tepung..nanti sy tunjuk bezanya dari tepung dan dari beras..


result untuk seseorang mungkin berbeza ye..so takde jaminan =)

**************************************************

Yang ni dari beras, original dari kampung RM4
Yang ni mungkin bukan dari beras atau just a small
portion of beras campur dengan tepung RM1.50
My Mom yang ajar..
kalau orang kampung buat, size bedak sejuk tu kecik-kecik comel je, sebab die titis sendiri..
Yang besar tu maybe campuran atau just tepung, yang kecik(original beras)
kalau kilang buat sy tak tau camne die buat tapi tengok gambar ni beza sesangat dari segi size, texture,
bila kenakan air pun lain sangat cara die mengembang..harga pun lain, yang dari beras biasanya lebih mahal

**********************************************
Penutup..
Sy Pengguna tegar produk garnier..(tetibe) ^_~

Overnight Exfoliation Cream...macam kat atas tadi =)

Dari kiri ke kanan
Toner - Aqua Defense (Sungguh Menyegarkan)
Moisturizer - Pure A (Anti Imperfection)
Day Cream - Garnier Light (Oily - pasni nak tukar Ligth Gentle pula)
Eye Roll-On - Elak Buff & Hitam kat mata
Face Powder - Long Lasting, oil free, non-comedogenic, (Fragrance free - tapi tak suke bau dia)

Pencuci Muka, dulu sy guna pencuci muka nya..tapi dah tukar lain sbb garnier tak sediakan yang antibacteria untuk acne punya..huhu..so terpaksa curang sikit

so..selamat mencuba =)

bubye..
thanx for reading



Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

10 comments:

SyUhAdA said...

nak hlgkan prut jerawat..huhu..
tp xtau nak guna produk mne..hehe~

Cik Tqah said...

ptt muka gnie da kurang parut sknag

cik chinta said...

bole la awak wat bisnes jual kan bedak sejuk langkawi tu kan?

GnieSyazni SSC said...

@SyUhAdA : Try la produk atas ni kot2 ok..hehe..Bio oil tu memang berkesan tapi kalau kulit sensitif try kat satu kawasan je dulu

@Cik Tqah : huhu..byk yang pudar je..tak hilang sepenuhnya lagi

@cik chinta : bisnes..hehe..sy pun beli kat orang sis =)

fyna said...

fyna nak guna garnier tapi takot berminyak..tapi bedak sejuk memang best..plus yang buat sendiri kan? hehe

Cik Meeja said...

Best entry nih..CM lately mmg byk kuar jerawat..Bak cendawan tumbuh selepas ujan..Uhuhu~Pasni bleyla try bio-oil nih.. Err, nak tnye ckit, ape perkembangan Cabaran 30 Hari VCO tu? Klu okey, CM nak try plak..Hikhik~

GnieSyazni SSC said...

@fyna : Bedak sejuk buat sendiri memang the best sebab pure 100% beras =) garnier light mmg oily..tapi ada yang kata keluaran baru ni tak oily (light gentle) =)

@Cik Meeja : Cabaran 30 hari tu dah lama tamat...hee ada buat entry kapsul terakhir..lebih banyak yang positif..satu je negatif..jerawat naik kat dahi..maybe tak sesuai.. sesetengah org je kot yang kulit makin cantik...hee kulit sy takde perubahan..tapi jadi alahan..tapi kalau just sebagai supplement untuk cergas badan & tak letih vco ni baguslah =) skrg ni sy makan lagi vco tapi jenama lain...dari halagel..ok jugak =)

Ana admi said...

Baru beli..hope ok utk.muka berminyak ni..before ni pki SKII setahun..tp kurang berkesan utk muka..hampa,

Anonymous said...

juz for info..muka sy penah naik jerawat smpai xde tmpt da nk port jerawat tu..hehe..ade satu kakak tu ajar sy pkai beras dgn daun asam jawa,kasi tumbuk smpai halus then tepek kt muka cam masker smpai kering..pastu kopek..mmg kering jerawat..laa ni mana nk cari daun asam jawa,susahkn..so sy entam jew pkai asam jawa masak tu..haha..hasilnye berkesan jgk tu..pkai skali trus kering jerawat..klu rajin pkai parut cpt ilang..tp nk kena rajin la kn..tu je la..sorry pnjng lebo plk..

Gnie Syazni said...

tq dear bagi petua :)

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala