Pemanis blog =)

Search

Tuesday, July 26, 2011

Petua Kempiskan Perut Boncet

Salam semua..
hehe...petua kecantikan lagi untuk hari ni...
mesti ramai yang x lalu makan bila tengok perut makin lama makin mem'boncet' kan
nak pergi spa mahal la pulak..
ni  gnie nak share cara paling ekonomi
Jimat duit jimat masa
hasilnya...mabeles

haha...tryla sendiri

sumber
Cara Mengecilkan Perut Nan Memboroi ala Nihon TV (“Ito-ke no Shokutaku”, disiarkan Selasa, 18 July 2006, http://www.ntv. co.jp/ito- ke/ 

Siapkan straw.




Potong 5 cm.


Ratakan salah satu hujung straw.

Tutup separuh lubang straw dengan selophan tape.


Tarik nafas dalam-dalam, lalu tiup straw dengan kuat selama 5 saat.


Lakukan selama 3 minit sehari
(erk kalau sekali buat 5 saat, 3 min sehari means berapa kali..tolong kirekan boleh...)

5 saat sekali hembus, 3 min sehari = 36x ulang la eh..betul ke..mcm byk sgt je..betul ke gnie kira?


Beberapa orang yang melakukannya selama 2 minggu hasilnya berbeza-beza, tetapi semuanya berhasil mengecilkan perut.


Menurut pakar, saat kita bernafas, otot perut lebih digunakan ketika mengeluarkan nafas daripada menarik nafas.



Tak percaya!? Cubalah!

Dengan menggunakan straw yang ditutup separuh, kesan penggunaan otot perut menjadi berlipat kali ganda.
hehe...sape yang dah berjaya share2 la...ngee
Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

11 comments:

akoo pae said...

btollah 36..
=)

menarek~
tapi tak nak la smpai jd mcm dalam gamba first tuu..
huhu

akoo pae said...

btollah 36..
=)

menarek~
tapi tak nak la smpai jd mcm dalam gamba first tuu..
huhu

...sWeeT uMi... said...

ni 1st time umi dgr pasal straw2 ni...btul menjadik ek, ermmm nanti nak try la kihkihkih

GnieSyazni said...

@akoo pae : hehe..kan..yang first tu kempis sgt

@sweet umi : kena try baru tau =)

alinac lover said...

heee best ni

Piqah said...

last skali bukan stakat dapat kempiskan perut je , semput sekali . hahah~

but nice :) boleh cuba nihh

Mimie. said...

betul ke jadi ni??hehehe menarik tp xnk smpai mcm gmbr first tu.ngerii :)

GnieSyazni said...

@alinac lover : =)

@Piqah : haha..memang semput lah kalau dah kena 36x..buat slow2 =)

@Mimie. : hee memang ngeri kalau dah nampak tulang..cuba setakat yang boleh je..takyah paksa sgt kot =)

Mr feckry said...

seyses.. terbaik la kaedah ni

Abang Stalker said...

ahahaha...perut abg da 6.5packs! :P

xnk le jd cm dlm pic tu.hahah..keding nau.

Abang Stalker said...

ahahaha...perut abg da 6.5packs! :P

xnk le jd cm dlm pic tu.hahah..keding nau.

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala