Pemanis blog =)

Search

Wednesday, July 27, 2011

Sandwich Tuna Telur Goreng =)

Pagi-pagi buta buang tebiat, nak buat sahur Tuna..check Tuna tengok mak tersalah beli, beli yang tak pedas..Gnie jenis makan makanan pedas..kalau makanan tak pedas, nanti makan tak kenyang..lapar je memanjang T_T ulang2 makan.
So jom kita modified =)

Mummy-mummy boleh buat ni jugak untuk bekal anak sekolah =)
Gnie buat bagi myMom bawak bekal gi kerja...baik tak baik tak..haha buang tebiat
Pic cdt to Google..sama je macam sy buat cuma tak letak tomato =)

Bahan-bahan :

-Roti Gardenia
-1 Tin TC Boy Tuna (Brand lain pun boleh)
-2 biji Telur (Dipukul)
-1 ulas Bawang Putih (Dihiris)
-1/2 biji Bawang Merah (Potong Dadu)
-2 biji Cili (Hiris kecil) tak perlu jika guna Tuna yang dah dengan cili
-Garam, Gula, Serbuk Perasa
-Sedikit Minyak untuk menumis
-Tomato (optional)

Cara-cara :
1. Panaskan Minyak dan masukkan Bawang Putih, Bawang Merah, Cili mayang sehingga wangi.
2. Masukkan Tuna dan kacau rata. Masukkan Garam & Gula secukup rasa. Kacau.
3. Pukul telur dengan sedikit serbuk perasa, dan tuangkan ke dalam masakan tadi gaul hancur.
4. Goreng agak kering, bila dah kering matikan api.
5. Angkat dan hidang bersama roti atau boleh dimakan dengan nasi =)
6. if suka tomato boleh letak tomato.

Ready to eat..

Simple, cepat dan sedap. Selamat Mencuba.

p/s : tetibe jadi chef..haha tukar profession ^_~

Photobucket
****************************************************
Pecah kaca pecah cermin, dah baca jom komen-komen =)
****************************************************

10 comments:

Mimie. said...

wahhh.nampak sedap.terliur ni.hehehe ;p

said...

samelah ngan saye, suke makan makanan pedas2, kalo pedas, laju je makan..heehe

XD

cik chinta said...

trus ku rasa mo pegi supermarket balik keje ni, gnie, bile lg nk g beli mask? nk kirim r..uhuh...sini mahal rr..

...sWeeT uMi... said...

wah gnie jd chef ari ni hehhe...bagus nye dia wat bekal tuk mak, cayang dia kihkihkih...sama la kiter kalu tak pedas tak best kan...nnti leh try ihiksss thnksss (^_^)

mamafarah said...

nak..nak..sedapnya..tetiba rasa nak makan plak skrg ni...

GnieSyazni said...

@Mimie : meh makan..hehe

@ﻉ : good...ade geng..hehe

@cik chinta : huhu..taktau lagi yunk..gnie pun agak bz sket lately..

@...sWeeT uMi... : sekali sekala je..hehe try jgn x try

@mamafarah : k.yang buatla untuk farah4..hehe

Cik Meeja said...

nampak sedap..bley try pasni..wat sahur ms bulan pose nnti pun ok kan? simple, jimat mase..hehe~

SyUhAdA said...

simple tp sedap kan..nyum2..

GnieSyazni said...

@Cik Meeja : Good idea CM =) pagi2 buta tekak tak selera sangat so masak simple2 je =) cpt pun cpt

@SyUhAdA : betul3x =)

Abang Stalker said...

klu ada org bt kn mst lg sdp :D so..ehem,fhm2 la.

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala