Pemanis blog =)

Search

Thursday, March 24, 2011

Adatlah Berniaga Ada Pendengki

sorilah ni entri luah perasaan...tak baca pun takpe...tapi sapa blogshop owner ada pernah kena macamni mehla share...

Pejam celik dah dekat setahun rupanya gnie buat online business ni..memang tak lama mana. Tapi dah banyak dugaan dilalui.

Percaya tak kalau nak cakap berniaga online lagi besar risiko, lagi banyak perbuatan khianat, hasad dengki.

Bersaing tu no hal, tapi buatlah cara baik, tak perlu jadi batu api. Ni pantang tengok ada customer comment kat FB kite. Die terus je message senyap-senyap tawarkan harga lebih rendah. Bloody Heart betol bila dapat tau. Dosa tau mendengki2 ni..huuuu..Rezeki masing-masing lah. Tawakal je semoga terbuka lah pintu hati dia

One more thing, sebenarnya gnie tak pernah kisah pun tau sebelum ni orang nak tag pict ke FB kita ke apa tapi sejak 2011 ni makin menjadi-jadi tau..tak taulah nape..add untuk jadi business partner atau just nak tarik pelanggan. I aim ada satu business yang sama ngan gnie (kalau lain still tolerance), I think dia baru-baru je meniaga, kalau yang kita kenal its ok lagi boleh kautim pass-pass customer tapi memang sure tak kenal. Dia Tag semua item yang die ada, every single picture dia tag ke FB kita..alahai geram dibuatnya. FB gnie tu dah jadi macam FB die..muka hadapan hanyalah gambar dari profile die semata-mata..hukhuk..gnie jenis malas nak sound bising-bising lah..nanti wat gado je kang. Lagi kalau dapat yang jenis takleh terima teguran..huuu...fedap...

Redha je lah kan..ada hikmah tu..rilex je..jangan membalas nanti Tuhan balas balik berganda-ganda kang..Peace V(-_-)V

p/s : sekarang tengah rambang mata nak beli ladies accessories...wink wink...

7 comments:

Nizam said...

manusia memang selalu dengki2...
susah2...tak boleh nak sama2 maju...

nur anis said...

adat berniaga memang macam tu.. sabar ye.. rezeki takkan ke mana kalau kita jujur berniaga..:)

nur anis said...

adat berniaga memang macam tu.. asalkan jujur berniaga, rezeki tak ke mana..sabar ye..:)

Myra Jay said...

Sabar ye dear.. Yg penting kita bersabar dan redha, insyaAllah ada hikmah di sebalik semua tu..

Kancilbiru said...

eee jahat betul...takpa la dik..kalau niat dia jahat, memang tak bertahan lama...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

penah dgr jugak..mungkin sbb alam maya ni tanpa batasan..so mcm2 cara org blh tipu n dengki2 ni...

kalo yg berniaga biasa2 ni pun dah mcm2 dugaan..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Gnie@SimplyStyle said...

Thanks kwn kwn ^^

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala