Pemanis blog =)

Search

Wednesday, March 30, 2011

Tarian Poco-Poco Di haramkan

Agak terkejut rasanya bila baca berita mengenai tarian poco-poco rupanya mempunyai unsur pemujaan bagi orang kristian. Boleh dikatakan kemana sahaja kita pergi tarian ni ada je dalam aktiviti sesuatu event.



IPOH – Tarian poco-poco yang popular sebagai aktiviti riadah dalam kalangan suri rumah dan penjawat awam ketika menghadiri kursus dan majlis keraian telah diputuskan sebagai haram oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak baru-baru ini.
“Kajian mendapati tarian yang sering diamalkan di Jamaica itu bercirikan agama Kristian. Oleh itu haram bagi orang Islam mengamalkannya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Baca Berita selanjutnya di Kosmo

p/s : dulu time study kat Perlis siap hafal step lagi @_@

6 comments:

bArdbOO said...

hai..mmg nmpk pon ciri2 kristian dlm tarian tu..

p/s: thx ye sudi follow blog sy..singgah2 la slalo k.. =)


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

nur amalina bt athman said...

thanks 4 the info...

ardinihumaira said...

dni sekali je poco2 masa uitm dulu pastu memang rasa gerak tu bentuk salib. tak caya try buat :p

O'gosh said...

laaaa...baru nak cuba2 menari...huhu

tina said...

ada org cakap..tarian poco-poco adalah tarian dari jawa...cube research kat google...lagunye pon..lagu jawa..ermmm...

MiSsZ said...

huhuhu.. baru tau.. missz tak pernah pun menari poco2..

missz nak ajak semua mai join lucky draw.. leh gak dapat gelang glitter.. nanti cek kat sticky post missz k..

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala