Pemanis blog =)

Search

Monday, March 14, 2011

Home Remedy untuk kulit Jerawat =)

Hi..

Ada yang kata pencuci muka biasa yang kita beli tu elok untuk sementara je. Untuk kesan jangkamasa panjang tak berapa elok sebab ia mengandungi bahan-bahan kimia. Nanti bila dah tua kulit mudah berkedut. Dan betul kata orang, sebab ada my mum friends dia rajin guna produk anti aging. bila dia berhenti guna kulit dia cepat je kendur balik. Tak tau la dia guna produk apa.

Dulu kulit gnie naik jerawat banyak tau. Then, tangan rajin sangat nak usik jerawat tu..hasilnya muka berparut. T_T sedih. macam-macam produk gnie guna. Ada yang mahal ada yang harga biasa-biasa ada juga yang murah. Yang mahal tu memang kesannya cepat tapi bila gnie berenti guna, jerawat naik...means ia bukan remedy, just untuk jangkamasa pendek tu cosmetic namanya.

Sekarang gnie beralih guna sabun muka natural base pula. Rasa best juga..baru 3 hari guna jerawat dah kecut, means nampak la hasilnya. Sekarang dah less jerawat Alhamdulillah. nanti bila dah ok bolehla pakai sabun susu beras pula untuk hilangkan parut. =)

So ni la sabun yang gnie war-warkan tu, murah je..and cute rite :)

Sabun ni dari natural base tau
Olive oil
Palm Oil
Tea Tree Oil

Setahu gnie la kan, dah baca banyak article sebelum post entri ni. Semua bahan ni ada fungsi dan kebaikannya tersendiri 

Olive Oil
-anti aging
-moisture kan kulit (moisturizer)
-Juga sebagai makeup remover

Palm Oil
-Anti Aging juga
-moisturizer
-Cleansing

Tea Tree Oil
-best remedies untuk jerawat
-anti bacterial

Banyak lagi benefits 3 bahan ni, search google eh untuk maklumat lanjut..hehe..

Pictures testimoni dari plastik sabun :)
my face? nanti gnie amik...segan lah

Good News, ada sesiapa berminat? 
Gnie terbeli lebih, satu sabun tu pun berapa lama boleh tahan nak abiskan, so
Gnie nak bagi free untuk 2 orang yang terawal email gnie
email subject 'Soap' ke simplystyleshop@gmail.com

ok, siapa cepat dia dapat

p/s : ingat nak buat giveaway mulanya tapi tak semua orang ada problem ni, so nak bagi je kat sesiapa yang betol2 ada problem camni k.

Thanks for reading =)

4 comments:

Anonymous said...

sabun ni ade jual kt mana?

[neverbereplaced] said...

slm gnie...
yg sabun ni okay x klu kulit yg jerawat dia ckit jer guna?
takut gak nnti beli then mkn btmbh jerawat..tapi yg byk kat muka skrg parut jerawatla...

Gnie@SimplyStyle said...

@neverbereplaced : Sabun ni gnie pakai tak hilang parut..orang kata kalau parut2 pakai yang sabun susu beras tu =) gnie pun da stop pakai sabun ni..lepas 2 minggu pakai kulit macam kering jerawat naik...x sesuai agaknya..just for me..org lain tak dengar lagi dorang complain...hehe

[neverbereplaced] said...

ala ye ke..
klu mcm 2 nak cari sabun susu beras tu pulakla..
eh thanks Gnie... :D

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala