Pemanis blog =)

Search

Friday, March 4, 2011

Tutorial : Cara nak hilangkan navigation bar Blogger

Salam semua,
Harini nak share cara macamana nak hilangkan navigation bar kat atas blog template. Caranya mudah sangat tak sampai 5 minit pun :)

eh sebelum tu korang tau tak yang mana satu navigation bar tu? kalau yang tak tau sila tgk gambar ni ya

Navigation bar kat atas sekali (Abaikan muka tak lawa tu)

Ok navigation bar ni biasanya kat atas sekali dan biasanya kalau guna template designer baru ada kot. Kadang-kadang template korang tak ngam bila ada benda alah ni. huduh..haha tapi kadang-kadang best jugak coz tak perlu login blogger, create new post dari sini je.

ok sesiapa tak suke ada benda ni silalah ikut tutorial dibawah ni
1,2,3 mula

1st :
buka Dashboard > Design > Edit HTML

2nd :
Copy code ni
#navbar-iframe { display: none !important; }

3rd :
Paste kan kat bawah template description blog korang..tengok picture ni kalau tak tau kat mana template description
Pastekan macam yang dah highlight tu
Ok nampak? pastekan kat bawah garisan template description :)

4th :
Save Template

5th :
View Blog :)

Done
Harap dapat membantu
Selamat mencuba


Cari hadiah yang special? Klik banner

8 comments:

cariduitsite said...

Artikel pendek tetapi padat dan straight to the point..

Gnie@SimplyStyle said...

thanks :) artikel panjang2 org tak rajin nak baca..

Anonymous said...

tak jadi un ;( saya jumpa variable definition uh tp
sy tade yg atas uh yg blogger, template, name, designer, URL, sume uh..cane nie sebab tu ke x jadi??

muniera azmi said...

tak jadi laa ;( saya nye edit HTML uh tade template description mcm dlm gamba uh..camne nie eyk? tolong saya...

GnieSyazni said...

@muniera azmi Cuba try cari CDATA tu pastu paste lepas pada tanda '['

contoh camni :
<![CDATA[#navbar-iframe { display: none !important; }

p/s : x dpt masuk blog awk coz private =)

Miss Elizz said...

kite follow dier...follow kite jugak ye.. =)
p/s: cantik senyum...

MIWA MIRAE said...

yayy!!!! jadik..TQ sis :)

Gnie Syazni said...

@MIWA MIRAE : welcome dear

My e-Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggroll

Hye Everyone, exchange your link here. This list will be use for blogwalking :)

Thank You So Much For Visiting ^^

Thank You So Much For Visiting ^^
From : Gnie The Manager of this blog..lalala